effect mode

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Czy w MPC 500 są tylko dwa sloty na efekty? Jeśli chcę nałożyć oddzielne efekty na stopę, hihat i werbel to jestem skazany na obróbkę na kompie?
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Ende
Pad10
Posty: 1725
Rejestracja: 27 sty 2013, o 14:26

nie, jesteś skazany na resampling
Awatar użytkownika
jacai
Pad7
Posty: 896
Rejestracja: 8 sty 2013, o 17:35

Z resztą wszędzie poza MPC 5000 i chyba 4000 są dwa efekty .
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

Siemka,
może mi ktoś napisać dokładnie jak resamplować próbkę?
Powiedzmy mam na padzię AI kicka, wchodzę w mode+effects i nakładam na niego na FX1 EQ a na FX2 kompresje i uzyskuje to co chce. Co dalej? Mode+save?
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12
Posty: 2976
Rejestracja: 10 sty 2013, o 14:07

1 pad = 1 fx
czyli
FX1 = EQ
FX2 = comp
na A1 dajesz EQ i MODE>RECORD> opcja MAIN
nagrywasz
obcinasz w TRIM MODE
Dodajesz do A1 a poprzedni sampel usuwasz
na A1 leci FX2 (comp)
i znowu
MODE>RECORD> opcja MAIN
nagrywasz
obcinasz w TRIM MODE
Dodajesz do A1 a poprzedni sampel usuwasz
No i jeszcze raz można by to zrobić i dać reverb :) i jeszcze raz żeby zwolnić 1 miejsce na efekt :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

Ok danke :) zaraz będę próbował tylko szukam sampla :)
na A1 dajesz EQ i MODE>RECORD> opcja MAIN
nagrywasz
obcinasz w TRIM MODE
Dodajesz do A1 a poprzedni sampel usuwasz
na A1 leci FX2 (comp)
A po obcięciu w trim mode i wyextractowaniu na A1 on automatycznie mi zastąpi ten wcześniejszy? I w sumie dalej przecież w Modeeffect będzie FX1 ustawiony na niego nie? Więc trzeba dać off?
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Jak zresamplujesz to wyłączasz efekt, bo już go masz na próbce.
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

Spoko, tak jak myślałem :) Dzięki
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ODPOWIEDZ