MPC-forum.eu Your Music Production Center

Błąd podczas zapisu

Pytania i opinie dotyczące MPC500.

przez michu19931 » 13 gru 2013, o 19:38

Męczyłem dzisiaj bit przez 3 godziny i sie okazało, że się zapisał tylko częściowo! Mam pierwszą i piątą sekwencję a reszta jest "(unused)". Sample są powgrywane, zostały efekty i ustawienia master. Ktoś wie dlaczego tak się stało? Nadpisywałem podczas pracy kilka razy ten projekt, teraz przychodze do chaty i z lekka sie !@#$%^&*.. Czy ktoś miał wcześniej taką sytuacje?
Avatar użytkownika
michu19931
Pad2
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2013/11/05
Lokalizacja: Śrem / Den Haag
MPC: MPC 500
DAW: FL9

przez dudi » 13 gru 2013, o 19:41

jak go zapisywałeś?
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7486
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez michu19931 » 13 gru 2013, o 19:44

Tak jak zawsze czyli mode->save->entire mem. project. Możliwe żeby MPC złapał jakiegoś muła i zapisał tylko część czy raczej ja nieświadomie coś schrzaniłem..?
Avatar użytkownika
michu19931
Pad2
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2013/11/05
Lokalizacja: Śrem / Den Haag
MPC: MPC 500
DAW: FL9

przez dudi » 15 gru 2013, o 00:37

mnie któregoś razu nie zapisał wszystkich sampli jak usuwałem niektóre z folderu i pomimo kilkukrotnego zapisu po włączeniu MPC okazało się, że części nie ma - don't know why
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7486
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez pietruh » 15 gru 2013, o 08:39

ja miałem tak, że jak wczytywałem cały projekt to sampli nie wczytywało i musiałem project potem program wczytywać, ale już jest ok - też nie wiem czemu :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Avatar użytkownika
pietruh
Pad13
 
Posty: 3006
Dołączył(a): 2013/01/10
Lokalizacja: Bydgoszcz
DAW: Reaper, Live

przez michu19931 » 7 lut 2014, o 00:02

Znów taka sama akcja, gówno w !@#$%^&* z tej mpc :(
Avatar użytkownika
michu19931
Pad2
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2013/11/05
Lokalizacja: Śrem / Den Haag
MPC: MPC 500
DAW: FL9

przez dudi » 7 lut 2014, o 00:54

Niemożliwe wręcz. Na pewno zapisujesz wewnątrz tego samego folderu? Widząc jego nazwę wchodzisz do niego strzałką w prawo?
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7486
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez michu19931 » 7 lut 2014, o 01:02

Wchodzę w folder, tworze nowy folder i tam zapisuję.. Możliwe w sumie, że przez przypadek jakiś missclick się wkradł.. No nic, jedna sekwencja się zachowała więc w miarę szybko odtworzę projekt. Następnym razem zapiszę x2
Avatar użytkownika
michu19931
Pad2
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2013/11/05
Lokalizacja: Śrem / Den Haag
MPC: MPC 500
DAW: FL9

przez jotka » 7 lut 2014, o 08:47

a może zapisałeś projekt gdzies poza docelowym folderem, ja ostatnio tak zrobiłem i musiałem przekopiować porozrzucane na karcie sample do folderu..
jotka
Pad1
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2013/01/09

przez dudi » 7 lut 2014, o 09:40

Podłącz się kable USB do kompa, wejdź na kartę i zobacz co tam się dzieje i jak zastaniesz bałagan to zrób porządek. Daj też znać czy faktycznie to, o czym mówimy z jotką było problemem :)
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7486
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez michu19931 » 7 lut 2014, o 14:53

Niestety jest porządek, w folderze są pliki project, all seq&song i program + wszystkie użyte sample.. Zapisało mi tylko drugą sekwencję a było 8.. No nic biorę się za odtwarzanie


EDIT: Dziwna sprawa, kopiuję sekwencję która się zachowała z 2 na trójkę, i gdy usuwam sampla na motywie, po to żeby go podmienić wyskakuje mi błąd: CPU Addr (read) PC (884e6336). No i mogę tylko wyłączyć mpc nic inne nie hula.. Coś się schrzaniło nieźle
Avatar użytkownika
michu19931
Pad2
 
Posty: 167
Dołączył(a): 2013/11/05
Lokalizacja: Śrem / Den Haag
MPC: MPC 500
DAW: FL9

przez whiterabbit » 7 lut 2014, o 15:23

^^Może zapisz sobie tą sekwencję osobno, jako pojedynczą. Skasuj z RAMu wszystkie sekwencje. Wgraj tą którą zapisałeś i wtedy zapisz całość. Wyłącz sprzęt, wgraj wszystko i zobacz czy hula.
Avatar użytkownika
whiterabbit
Pad1
 
Posty: 94
Dołączył(a): 2013/09/28
Sampler: magnetofon
Kontroler: joystick, p.świetlne

przez dudi » 7 lut 2014, o 15:47

Najpierw spróbuj włączyć MPC trzymając ERASE dopóki nie załaduje ci systemu do końca.
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7486
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD


Powrót do MPC500



cron