Błąd podczas zapisu

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Męczyłem dzisiaj bit przez 3 godziny i sie okazało, że się zapisał tylko częściowo! Mam pierwszą i piątą sekwencję a reszta jest "(unused)". Sample są powgrywane, zostały efekty i ustawienia master. Ktoś wie dlaczego tak się stało? Nadpisywałem podczas pracy kilka razy ten projekt, teraz przychodze do chaty i z lekka sie !@#$%^&*.. Czy ktoś miał wcześniej taką sytuacje?
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

jak go zapisywałeś?
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Tak jak zawsze czyli mode->save->entire mem. project. Możliwe żeby MPC złapał jakiegoś muła i zapisał tylko część czy raczej ja nieświadomie coś schrzaniłem..?
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

mnie któregoś razu nie zapisał wszystkich sampli jak usuwałem niektóre z folderu i pomimo kilkukrotnego zapisu po włączeniu MPC okazało się, że części nie ma - don't know why
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12
Posty: 2976
Rejestracja: 10 sty 2013, o 14:07

ja miałem tak, że jak wczytywałem cały projekt to sampli nie wczytywało i musiałem project potem program wczytywać, ale już jest ok - też nie wiem czemu :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Znów taka sama akcja, gówno w !@#$%^&* z tej mpc :(
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Niemożliwe wręcz. Na pewno zapisujesz wewnątrz tego samego folderu? Widząc jego nazwę wchodzisz do niego strzałką w prawo?
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Wchodzę w folder, tworze nowy folder i tam zapisuję.. Możliwe w sumie, że przez przypadek jakiś missclick się wkradł.. No nic, jedna sekwencja się zachowała więc w miarę szybko odtworzę projekt. Następnym razem zapiszę x2
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
jotka
Pad1
Posty: 36
Rejestracja: 9 sty 2013, o 18:38

a może zapisałeś projekt gdzies poza docelowym folderem, ja ostatnio tak zrobiłem i musiałem przekopiować porozrzucane na karcie sample do folderu..
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Podłącz się kable USB do kompa, wejdź na kartę i zobacz co tam się dzieje i jak zastaniesz bałagan to zrób porządek. Daj też znać czy faktycznie to, o czym mówimy z jotką było problemem :)
Awatar użytkownika
michu19931
Pad2
Posty: 169
Rejestracja: 5 lis 2013, o 16:15

Niestety jest porządek, w folderze są pliki project, all seq&song i program + wszystkie użyte sample.. Zapisało mi tylko drugą sekwencję a było 8.. No nic biorę się za odtwarzanie


EDIT: Dziwna sprawa, kopiuję sekwencję która się zachowała z 2 na trójkę, i gdy usuwam sampla na motywie, po to żeby go podmienić wyskakuje mi błąd: CPU Addr (read) PC (884e6336). No i mogę tylko wyłączyć mpc nic inne nie hula.. Coś się schrzaniło nieźle
https://www.facebook.com/MorawaHJT" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

https://soundcloud.com/morawa" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
whiterabbit
Pad1
Posty: 94
Rejestracja: 28 wrz 2013, o 19:34

^^Może zapisz sobie tą sekwencję osobno, jako pojedynczą. Skasuj z RAMu wszystkie sekwencje. Wgraj tą którą zapisałeś i wtedy zapisz całość. Wyłącz sprzęt, wgraj wszystko i zobacz czy hula.
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Najpierw spróbuj włączyć MPC trzymając ERASE dopóki nie załaduje ci systemu do końca.
ODPOWIEDZ