Używane mpc500 ... warto?

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

Siemanko ludziska :D
Otóż rozglądam się ostatnio za jakąś mpc'tką a że środki okrojone to grubo zaczynam myśleć nad mpc500... moje zapytanie do was jest następujące: Opłaca się kupić używkę? Wiem że chodzą po dziewięć stów kiedy nowe grubo ponad kafla. Jestem też świadomy że zależy jeszcze na jaką aukcję się trafi i czy ktoś shit'u Ci nie wciśnie. Ktoś z was już wchodził w taki używany sprzęt? Może ma ktoś do opchnięcia? Z góry dzięki za info. Pozdro :hah:
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Pokaż mi choć jedną nową 500 zią, bo ciekaw jestem gdzie takie widujesz, skoro już nigdzie ich nie ma?
A odpowiadając na pytanie to pewnie, że warto wyłapać ten model, sam kiedyś miałem i zabawka przednia.
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

Nie ma nic o dostępności także trochę zdezorientowany jestem ale jest np. w tym sklepie: http://www.musicexpress.pl/6285-akai-mp ... i-usb.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow ... i w kilku innych na ceneo :D ...
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Jakieś stare linki. Skończyli produkcję i wszystko poschodziło z magazynów już w zeszłym roku. Zostaje tylko zakup używeczki na jakimś serwisie aukcyjnym/ogłoszeniowym albo u nas na forum.
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

Chylę czoła w takim razie :( ...
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

W każdym razie, śmiało bierz używaną :)
Awatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
Posty: 317
Rejestracja: 21 cze 2013, o 11:29

Chciałem mieć mpc i z braku większych funduszy zakupiłem ten model.Na początek przygody z mpc to dobra sprawa.Później już tylko z górki...
Awatar użytkownika
piotraz
Pad6
Posty: 682
Rejestracja: 10 sie 2013, o 01:52

Ja bym zbierał do tysiaka :v
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12
Posty: 2976
Rejestracja: 10 sty 2013, o 14:07

piotraz pisze:Ja bym zbierał do tysiaka :v
A ja nie :)
1000 jak dla mnie to takie...nijakie jest :P Wolę zbierać na coś z wyższym numerkiem ;V
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Pietruh to by chciał MPC 1500 na pewno hyhy
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12
Posty: 2976
Rejestracja: 10 sty 2013, o 14:07

dudi pisze:Pietruh to by chciał MPC 1500 na pewno hyhy
1000 i 500 taśmą skleję albo
1/4 mpc 2000 upierdziele :D
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

pietruh pisze:
dudi pisze:Pietruh to by chciał MPC 1500 na pewno hyhy
1000 i 500 taśmą skleję albo
1/4 mpc 2000 upierdziele :D
Do 500 dopisz jeden z przodu :D
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
xoludus
Pad3
Posty: 217
Rejestracja: 13 sty 2013, o 09:14

U mnie leży mpc 500, z ramem 128, cf od akai i cf 512mb, pady smigaja jak nowe i reszta przyciskow takze. Ale jedna stópka, ta gumowa od spodu sie odkleiła i przykleilem taka randomowa biała ze sklepu i nie buja jak rzniesz w pady. ALE, tak kabel od zasilacza potrafi przerywac, nie wiem ile kosztuje ale mysle, ze do stowki to nie dobije. A jak wkładalem pamiec ram to peklo mocowanie ale usztywnilem folia i juz bez problemu dziala, pewniak. Nie chcialem, sprzedawac i nie musze ale jak bys byl zainteresowany to sie dogadamy, ze wezmiesz na testa czy cos tam, na mejla napisz jak bys byl zainteresowany xoludus {[at]} gmail dot com lub prv ale szybciej na poczte odpowiem. A komorki nie posiadam, tka wyszlo :]

p.s. dorzucic moge korga takie malutkiego do efektow, nie pamietam nazwy i ceny ale bym to ogarnał. dziala wszystko spoko, tylko raz go rozkrecalem z ciekawosci ale skrecilem spowrotem. "Panie niemiec plakal jak sprzedawal" ale nie bede wciskal kitow
Niech MOC energicznie będzie z wami, nocami & dniami!
https://soundcloud.com/xoludus" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
mroziu
Pad1
Posty: 86
Rejestracja: 3 wrz 2013, o 16:23

xoludus pisze:(...) ALE, tak kabel od zasilacza potrafi przerywac, nie wiem ile kosztuje ale mysle, ze do stowki to nie dobije.(...)
Chopie taki kabelek to se można spokojnie w domu naprawić (wiem bo mój szlag trafił od wyginania >< ) a nowy zasilacz 12v stabilizowany ze zmiennym natężeniem i zmiennymi końcówkami to 20zł. Tak więc 100zł to wpiźdźiec za dużo, a tak nawiasem mówiąc gdybym nie miał już MPC chyba bym sie skusił :hah:
P.S.
Kupował ktoś zasilacz do MPC 500, bo na panelu mpc jest narysowane, że "minus w plusie" patrzyłem na necie i w innych też tak jest. Kupiłem taki zasilacz i prąd źle poszedł, obsrałem sie w ch*j bo nie działała (MPCtka) ale rozkręciłem go i tylko diode przelutowałem bo spaliło. Nie wiem czy u innych też tak jest ale moja rada przed kupnem poproście koleśia żeby wam to sprawdził multimetrem ;V
Awatar użytkownika
GeNBeats
Pad2
Posty: 142
Rejestracja: 18 lis 2013, o 08:56

ja mam nasprzedaz mpc 500 za 880zł z pamiecią ram kablem midmate II 2 karty cf jedna 128MB a druga 1gb do tego zasilacz instrukcje, kabel usb pudełko tylko brak styropianu w ktorym mpc było zapakowane.
Moje miasto a ja w nim

https://soundcloud.com/genius_production" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

Ziomy sorencje że nie potrzebnie fatygowałem ale w sumie nie dawno udało mi się zakupić mpc 2k od ziomka na mieście... pełen spontan także jeszcze raz sorencje :D
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

klasyczka? Co masz w środku? Też ci sama bity robi? :P
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

dudi pisze:klasyczka? Co masz w środku? Też ci sama bity robi? :P
Klasyczka ;D ... Nierozbudowana wgl. niestety ale ziomek powiedział że nawet na pady nie trzeba naciskać więc wziąłem :hah:
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

No to panie gratuluje zakupu :) Floppki czy zipy? Jak ci się przesiadło z kompa?
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3
Posty: 196
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:22

dudi pisze:No to panie gratuluje zakupu :) Floppki czy zipy? Jak ci się przesiadło z kompa?
Floppki :D ... Ciężko się przyzwyczaić do tego że nie widać pętli na monitorze >< ... Mam nadzieję że jak się pobawię jeszcze dłużej to zacznę ogarniać ;V ... Dziękówa :V
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
ODPOWIEDZ