MPC-forum.eu Your Music Production Center

Edycja sampli

Pytania i opinie dotyczące MPC500.

przez topzielony » 29 maja 2017, o 01:37

Sorry ze mecze dupę ale swierzak jestem
Jak zmienić pitch sampla?
Widziałem rownież efekty rożnego rodzaju
Używacie np reverba czy tej kompresji która jest w mpc?
Czy bardziej w dawie to robicie ?
Jak np zrobic bardziej brudny werbel albo stopę ?
Da radę cos z czestotliwosciami robic ?
Czego najcześciej używajcie z efektów bądź jakiego filtra
Nie wiem jak to sie ma w późniejszej edycji w dawie przy mixie
Warto robic lekki mix w mpc ? Ustawić głośności dokładniej bądź np na lewy i prawy kanał ?
Czy reszta roboty w daw a tu surowo

Jakby sie komuś chciało udzielić odpowiedzi z góry dziękuje
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez pietruh » 29 maja 2017, o 16:43

Masz podstawowe efekty i możesz wszystko zrobić na MPC łącznie z mixem. Co do pitchu sprawdź instrukcję.
Jak poszukasz na forum to znajdziesz wątek o bębnach i ich brudzeniu. Generalnie na yt też jest pełno filmów. Najlepiej cały mix na kompie ze ścieżek jak masz wenę żeby to zgrywać. Ale na MPC da się to zrobić - po prostu trwa to dłużej.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Avatar użytkownika
pietruh
Pad13
 
Posty: 3006
Dołączył(a): 2013/01/10
Lokalizacja: Bydgoszcz
DAW: Reaper, Live

przez topzielony » 29 maja 2017, o 17:18

Super dzięki za odpowiedz
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez DirtyDrumzStudio » 29 maja 2017, o 17:26

A czemu koleżka nie zaczął od przeczytania instrukcji?
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 841
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez djfunnynut » 29 maja 2017, o 20:17

Na początku polecam napisanie czegoś o sobie w dziale "Przedstaw się".Może znajdziesz kogoś w swojej okolicy co może tobie pomóc i ogarnąć 500tkę na żywo...
500tka ma to siebie, że nie jest najłatwiejszym sprzętem.Ale ma swój urok...przy dalszym poznaniu :D
Świadczy o tym fakt,że nadal nie ma instrukcji po polsku...
Podstaw się nauczysz ze wstępu choćby nie znając angielskiego...mode + pad1-12...ale trzeba próbować coś robić.Kombinować.
Nie pisz za każdym razem jak masz problem bo chłopaki przestaną odpisywać.Pisz jak już naprawdę musisz.Dużo jest wiadomości na tym forum. Patrz do instrukcji.
Odpowiadając na twoje pytanie - na mpc 500 można robić wszystko :D
Avatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
 
Posty: 313
Dołączył(a): 2013/06/21
Lokalizacja: jastrzębie zdrój
MPC: mpc 500


Powrót do MPC500