Dziwne zachowanie pada

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
Rudek
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2018, o 21:03

Witam
Niedawno nabyłem MPC 500 i jeden z padów dziwnie się zachowuje.
Pad z numerem 1 w banku C (tylko w banku C) po nagraniu sekwencji odtwarza sampel z banku A z pada 1... Sprzedający twierdzi, że jest to kwestia ustawienia pada. Ktoś może wiedzieć co jest z tym nie tak?
Filmik pokazujący ustawienie pada C1

A tutaj filmik pokazujący zachowanie pada C1
Awatar użytkownika
LuK4sz
Pad1
Posty: 54
Rejestracja: 16 lut 2017, o 11:14

w mojej 1000 zaznaczam bank, w ktorym chce podmienić próbkę i po kolei -> program -> wybieram program, który chce zmodyfikować -> uderzam w fake pada i kręcąc jog'iem podpinam interesujący mnie sampel -> na koniec SAVE i wuala.
Rudek
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2018, o 21:03

Na filmiku mam podegrany kick pod tego pada, co w sumie słychać. Gdy nagrywam sekwencje to słychać że wybijam stopę, ale po zapętleniu sekwencji słychać sampel podegrany pod pada z innego banku...
REC, PLAY START -> kick, kick, kick przerwa -> zapętlenie: jakiś sampel, jakiś sampel, jakiś sampel, przerwa :/
Jak podegram na czysto tylko coś pod pad 1 bank C, gdy reszta padów jest pusta to mam:
REC, PLAY START -> jakiś sampel, jakiś sampel, jakiś sampel przerwa -> zapętlenie: cisza.
Awatar użytkownika
Tabaluga
Pad1
Posty: 26
Rejestracja: 28 cze 2016, o 22:07

Jak tak się zachowuje jeden pad i tylko w banku C to ja bym sobie tym głowy nie zawracał, ale może pomoże jakiś forumowy elektryk.
Rudek
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 25 lis 2018, o 21:03

Niby mała usterka, tylko kupując mpc'tke kierowałem się tym, żeby była w jak najlepszym stanie, żeby zestaw był kompletny na wypadek gdybym chciał ją sprzedać potem... :/
Dzięki za posty. Mam nadzieje, że ktoś jeszcze się odezwie.
Ivandersg
Padawan
Posty: 12
Rejestracja: 11 gru 2018, o 09:18

Jak tutaj nie znajdziesz pomocy to może na jakimś forum poświęconym elektryce.
Awatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
Posty: 321
Rejestracja: 21 cze 2013, o 11:29

Najlepiej elektro-mechanik ;-)

Sam tak mam, że przy graniu/nagrywaniu gra mi zapisany pad.
Przy odtwarzaniu gra co innego.
Tylko że mi to nie przeszkadza bo jest gdzieś na D ;-)

Spróbuj zmienić coś nutach. Kombinuj w ustawieniach.
ODPOWIEDZ