MPC-forum.eu Your Music Production Center

MPC 1000 jako sterownik MIDI w Studio One v3

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.

przez szustywaxeaters » 27 lut 2016, o 17:38

Siema.
Chciałbym Was poprosić o pomoc. Otóż nie potrafię ustawić mojej MPC 1000 (jj os ver 3.16) jako sterownika MIDI. Interfejs audio to Lexicon Omega. Pracuję na Studio One v3.1.1.35857.
Tak, widziałem ten tutorial (https://www.youtube.com/watch?v=yHb2nslC0Qw), naczytałem się porad na tutejszym forum (i nie tylko tutejszym), niestety dalej nie działa. Lexicon w ogóle nie łapie sygnału, gdy naciskam na pady. Co ciekawe, mam podłączone również Akai MPKmini przez USB do kompa i tutaj nie ma żadnego problemu - wszystko działa bez zarzutu.
Porobiłem zdjęcia w ustawieniach MPC i Studio One, może Wy coś wymyślicie? Proszę o pomoc i z góry dzięki.
Pozdro,
6.

zdjęcia: http://1drv.ms/21zmGWJ
szustywaxeaters
Padawan
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2016/02/27

przez totepady » 27 lut 2016, o 21:06

w oknie edit device masz input (receive from) źle ustawiony...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2037
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez szustywaxeaters » 28 lut 2016, o 00:08

Okej, tylko że to jedyny input lexiconowy jaki mam do wyboru. Poza tym na tym samym sterowniku MPK działa normalnie.
Dorzucam jeszcze screen z ustawień MIDI.

http://1drv.ms/1KTduIQ
szustywaxeaters
Padawan
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2016/02/27

przez ater12 » 30 mar 2016, o 18:50

Dzięki za screen.
[url=http://beskidplex.com]beskidplex.com[/url]
ater12
Padawan
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2016/03/28
Lokalizacja: Bielsko-Biała


Powrót do MPC1000



cron