MPC-forum.eu Your Music Production Center

Problem z softem?

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.

przez pikselprojekt » 18 lis 2017, o 16:08

Zakupiłem (jak się okazało) niesprawne mpc1000. Dałem elektronikowi by naprawil (wytarte ścieżki na płytce - poprzedni wlasciciel musiał naprawiać switche lecz bardzo nieumiejętnie). Lecz to nie wszystko po wygraniu oprogramowania od akaia czy jjos niestety ale zamiast "Program01" wyswietla się napis "Qrogram01" i nie działaja przyciski track w górę i w dol. Elektronik powiedział że to nie wina podzespołów... Jak naprawić owa usterkę?
pikselprojekt
Padawan
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2017/11/18

przez NeckUno1 » 20 lis 2017, o 01:40

Wrzuć jakieś zdjęcia tej płytki przycisków funkcyjnych od strony ścieżek to się oceni.Co to za elektronik, jakiś serwisant czy tylko mówi że jest elektronikiem? Szczerze mówiąc to takie rozwiązywanie problemów na odległość to jak wróżenie z fusów. Gdzie mieszkasz? Jak chcesz to podeślij do mnie ten sprzęt, już kilka sztuk MPC naprawiłem.
NeckUno1
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2013/01/14
MPC: MPC 1000 free JJOS

przez pikselprojekt » 20 lis 2017, o 07:17

Dziękuję wielce za szczere chęci pomocy ale jak nie sam to zdecydowałem oddać do profesjonalnego serwisu w Warszawie. Elektronikiem od 40 lat jest mój tata i powiedział że przy wymianie switchy złą dużą lutownicą pozrywał poprzedni właściciel ścieżki. Naprawił usterkę i powiedział że wina nie leży już po stronie tej płytki. A logicznie myśląc po wygraniu softu czy to jjos czy zwykłego i resecie nie powinno być takiego problemu jak "Qrogram01"! Czy raz działających raz nie przycisków "track".
pikselprojekt
Padawan
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2017/11/18


Powrót do MPC1000



cron