Jaki interfejs?
- dudi
- Pad16
Póki co hajsy jeszcze mi się nie zgadzają, ale wciąż nie mam swojego typu na turbo interfejs, który będę chciał zakupić przy upgradeowaniu studia. Mam zerową koncepcję co do półki cenowej. Z czego wy pany korzystacie? I czy jesteście z tego zadowoleni?
- jacai
- Pad7
W sumie nie mam też typów, mój znajomy miał studio. Podpytam go !
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
- dudi
- Pad16
gitara Ryba pisał kiedyś o którymś Xenyx'ie, ale powiada, że nie jest zadowolony. Ja bym chciał pod takie coś móc podpiąć przede wszystkim MPC z 8 outami i żeby nie było szumów, pisków i innych przeszkadzajek, no ale kompletnie nie mam w tym temacie pojęcia.
- Ryba
- Admin
http://www.djshop.pl/k5,studio/i10153,p ... 8-vsl.html" onclick="window.open(this.href);return false;dudi pisze:gitara Ryba pisał kiedyś o którymś Xenyx'ie, ale powiada, że nie jest zadowolony. Ja bym chciał pod takie coś móc podpiąć przede wszystkim MPC z 8 outami i żeby nie było szumów, pisków i innych przeszkadzajek, no ale kompletnie nie mam w tym temacie pojęcia.
proszę bardzo ja pracuje na takim od jakiegoś czasu i co tu dużo pisać jest rewelacyjny brak jakichkolwiek przeszkadzajek
http://www.ceneo.pl/10725670" onclick="window.open(this.href);return false;
a tańsza opcja to m-audo fast track pro tez bardzo dobry, ale 2 wejścia mi nie wystarczają
- Ryba
- Admin
na upartego wystarczają te 2 wejścia, ale ja lubię mieć wszyto osobno podpięte żeby nie być uzależniony tylko od mpc, czasem lubię sobie tylko pograć na klawiszach to nie muszę za każdym razem przełączać kabli, czy włączać mpc, ale to wiadomo jakby nie trafila by mi sie taka okazja to nadal bym smigal z 2 wejsciamidudi pisze:cenowo byłby rozsądniejszy też i dla mnie, ale te 2 wejścia...
- dudi
- Pad16
powiedzmy, że kilka postów wyżej mniej więcej nakreśliłem co bym oczekiwał jako podstawędudi pisze:Ja bym chciał pod takie coś móc podpiąć przede wszystkim MPC z 8 outami i żeby nie było szumów, pisków i innych przeszkadzajek, no ale kompletnie nie mam w tym temacie pojęcia.
- 303
- Padawan
czyli potrzebujesz interfejsu z 8 wejściami liniowymi, z których pewnie chciałbyś móc korzystać jednocześnie? jeśli masz stacjonarke to myślę że coś się znajdzie na pci(e), jeśli laptopa - o usb raczej mozna zapomnieć, firewire 800 to chyba jedyna opcja. nie wiem czy nie lepiej kupic jakis duzo tanszy i mniej wymagajacy wzgledem komputera interfejs (najlepiej pod usb) oraz jakiś mixer z 8-10 wejsciami - mpc podpiąć pod mixer, mixer pod interfejs. koszta będą sporawe, no ale nie zawsze sie da ich uniknac (a wiadomo, ze lepiej nie żonglować kablami i przeinac sprzetu).
jesli chodzi o mixer, to nie spodziewalem sie ze kiedys to napisze, ale w rozsądnych pieniadzach mozna dostac rozbudowane Behringery, ktore jakosciowo sa bardzo przyzwoite (wbrew opinii z pierwszych lat dzialalnosci firmy, gdzie tamte produkty nie maja wiele wspolnego z obecnymi). a interfejsow jest cale zatrzesienie, ale tez mozna zawezic jakos zakres poszukiwan napewno
edit - aha - te 8 wejsc/wyjsc to jest 8 par stereo czyli w sumie 16 kanalow, czy 8 sciezek mono? bo jak druga opcja to zmienia diametralnie postac rzeczy, i taki interfejs duzo latwiej kupic
jesli chodzi o mixer, to nie spodziewalem sie ze kiedys to napisze, ale w rozsądnych pieniadzach mozna dostac rozbudowane Behringery, ktore jakosciowo sa bardzo przyzwoite (wbrew opinii z pierwszych lat dzialalnosci firmy, gdzie tamte produkty nie maja wiele wspolnego z obecnymi). a interfejsow jest cale zatrzesienie, ale tez mozna zawezic jakos zakres poszukiwan napewno
edit - aha - te 8 wejsc/wyjsc to jest 8 par stereo czyli w sumie 16 kanalow, czy 8 sciezek mono? bo jak druga opcja to zmienia diametralnie postac rzeczy, i taki interfejs duzo latwiej kupic
nie jestem hiphopowcem
- dudi
- Pad16
Mam lapka bez firewire, czemu USB odpada? Aż tak tyra jakość? Masa ludzi działa na lapkach i pewnie na usb. A może właśnie sam mikserek by mi załatwił sprawę i przez niego bym sobie zgrywał, bo mikser + interfejs (co mi właściwie da tyle sprzętu, bo albo się pogubiłem, albo nie potrzebne mi i to i to)?
- 303
- Padawan
usb nie zmienia jakosci niczego to tylko sposob na przesył danych, chodzi o to że firewire ma wieksza przepustowosc i wiecej tych danych moze jednoczesnie odebrac/wyslac = zgrywac/odtwarzac wiecej kanalow jednoczesnie.
mixer zalatwia sprawe bo wystarcza Ci wtedy interfejs z nawet jednym wejsciem tylko - bo podlaczysz do niego mixer, a to do tegoż mixera bedziesz podlaczal inne urządzenia (czyli te wyjscia z mpc, gramofony, cuda).
ale to wszystko zalezy czego oczekujesz bo nadal nie wiem - jak chcesz nagrywac 8 sciezek na raz i kazda miec osobno to mixer Ci nic nie da jesli na interfejsie bedziesz mial jedno wejscie - bo zgra Ci sie suma z tego mixera. ale masz te zalete ze mozesz sobie nagrywac pojedyncze kanaly bez przepinania, operujac tylko mixerem (puszczajac na interfejs potrzebny kanał).
jesli jestesmy przy usb, to chyba nie ogarnie wiecej niz 4 kanaly stereo jednoczesnie (44/16) (o usb3.0 nie mowie bo to nadal piesn przyszlosci)
bez kompromisu jakiegos sie raczej nie obędzie
mixer zalatwia sprawe bo wystarcza Ci wtedy interfejs z nawet jednym wejsciem tylko - bo podlaczysz do niego mixer, a to do tegoż mixera bedziesz podlaczal inne urządzenia (czyli te wyjscia z mpc, gramofony, cuda).
ale to wszystko zalezy czego oczekujesz bo nadal nie wiem - jak chcesz nagrywac 8 sciezek na raz i kazda miec osobno to mixer Ci nic nie da jesli na interfejsie bedziesz mial jedno wejscie - bo zgra Ci sie suma z tego mixera. ale masz te zalete ze mozesz sobie nagrywac pojedyncze kanaly bez przepinania, operujac tylko mixerem (puszczajac na interfejs potrzebny kanał).
jesli jestesmy przy usb, to chyba nie ogarnie wiecej niz 4 kanaly stereo jednoczesnie (44/16) (o usb3.0 nie mowie bo to nadal piesn przyszlosci)
bez kompromisu jakiegos sie raczej nie obędzie
nie jestem hiphopowcem