MPC-forum.eu Your Music Production Center

Problem z Maschine mk2

Pytania i odpowiedzi dotyczące kontrolerów MIDI Akai MP/LP, MPC Renaissance/Studio/Fly, NI Maschine, etc

przez Jrrrb » 30 paź 2015, o 20:42

Witam. Niedawno kupilem groovboxa Maschine mk2 i mam pewien problem. Chodzi o to ze kontroller czesto sie zawiesza podczas pracy. Probowalem juz roznych rzeczy i nic. Nawet wgralem od nowa windowsa majac nadzieje, ze problem jest zwiazany z systemem, lub sterownikami. Nie przynioslo to niestety oczekiwanych rezultatow. Komputer raczej slaby nie jest (I7, 16gb ram, 2 dyski ssd). Problem polega na tym, ze podczas pracy kontroller sie zawiesza na kilka sekund. Samo oprogramowanie maschine reaguje bez problemow. Podczas tych kilku sekund, w czasie ktorych kontroller nie odpowiada moge swobodnie edytowac, zmieniac parametry w oprogramowaniu na komputerze. Jest tez drugi problem. Czesto pojawiaja mi sie na wyswietlaczu jakies lagi (pixele w roznych miejscach na wyswietlaczu). W przypadku zmiany jakiegos parametru galkami, znikaja. Myslalem tez ze moze to byc wina zasilacza w moim pececie, ale mierzylem pobor pradu watomierzem i jest ok. (Zasilacz corsair 500w). Pisałem kilkakrotnie do nativesupport.pl, lecz nikt nie raczył odpowiedzieć na moje maile. Prosze was o pomoc w tej kwestji, poniewaz juz nie wiem co z tym zrobic. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Jrrrb
Padawan
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2015/08/27

przez kazmisz » 31 paź 2015, o 12:00

Oddaj na reklamacje, lub moze ten typ tak ma, na moim MPC studio też czasami pojawiają się pixele w roznych miejscach ale po zmiane ktoregos z parametrow wszystko wraca do normy, takze mysle że tą opcją z wyświetlaczem moim zdaniem nie ma czym sie stresować, a jeśli chodzi o zawieszanie to nie pomoge.
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 196
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez prblc » 4 lis 2016, o 17:47

Z moim mk2 się dzieje dokładnie to samo, kilku sekundowy brak kontaktu kontrolera z bazą... i krzaki na LCD też się zdarzają. Może wina w systemie? U mnie Win7 64bit.
prblc
Padawan
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2016/11/04

przez mroziu » 5 lis 2016, o 08:12

1. Masz najnowsze sterowniki?
2. Jakie masz komponenty w PC?
3. Jakim portem łączysz się z kompem?
4. Na gwarancji?
5. Używasz oryginalnego kabla do połączenia z komputerem?

EDIT:
No a tak btw byś se wpisał w Google "maschine mk2 freezing" i wyskakują same fora z twoim problemem. Open your mind.
mroziu
Pad1
 
Posty: 88
Dołączył(a): 2013/09/03
Lokalizacja: Nowy Sącz
MPC: 500
Kontroler: A.I.M. 49
DAW: FL 10


Powrót do Kontrolery MIDI