MPC-forum.eu Your Music Production Center

MPC Renaissance - problemy przy zgrywaniu ścieżek

Pytania i odpowiedzi dotyczące kontrolerów MIDI Akai MP/LP, MPC Renaissance/Studio/Fly, NI Maschine, etc

przez Kabull » 1 gru 2017, o 16:51

Cześć, mam problem z którym już nie potrafię sobie sam poradzić, choć próbowałem różnych opcji. Mam kawałek zrobiony w Ren z całą aranżacją, wszystko poukładane etc. i chciałbym zgrać każdy track osobno żeby to później pomiksować. Niby robiłem tak jak powinienem, czyli zgrałem wszystko do jednej sekwencji i tak eksportowałem, ale wychodzi mi z tego kompletny chaos - cała aranżacja poszła się paść, wszystkie ścieżki zaczynają grać już od samego początku (nawet jak w danej chwili są wyciszone), a później w zupełnie przypadkowych miejscach raz się wyłączają, raz włączają. Nie wiem jak mam to wyeksportować żeby mieć osobno wszystkie tracki z zachowaniem aranżacji, tzn. jak w projekcie w danym momencie np. werbel nie gra, to żeby go tam nie było.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Kabull
Padawan
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014/11/30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
MPC: 1000
Sampler: s950
DAW: FL Studio

przez kazmisz » 1 gru 2017, o 17:06

Witam, przyjacielu masz do tego fajna opcje export, wchodzisz w song Mode, ustawiasz sobie wszystkie sekwencje jak mają być poukładane i wybierasz później export i tam masz taką funkcję separated track czy jakoś tak i bierzesz export i wszystko będziesz miał pięknie podzielone na tracki w wav. :)
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 178
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez Kabull » 1 gru 2017, o 18:12

Oj, gdyby życie było tak piękne... cały problem w tym, że robię dokładnie tak jak opisałeś i efekt tego jest taki jak na załączonym obrazku.
Obrazek
Dla wyjaśnienia: na początku powinien iść tylko jeden track z samplem, reszta jest wyciszona, a tutaj widać, że wszystko gra jednocześnie (można się domyślić efektu). Ale nawet po długości widać, że coś nie tak, bo chyba tracki powinny być jednakowej długości.
Kabull
Padawan
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014/11/30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
MPC: 1000
Sampler: s950
DAW: FL Studio

przez kazmisz » 1 gru 2017, o 18:54

Jest to wszystko tak piękne faktycznie jak to opisałem :D, Dokładnie tak tracki powinny być tej samej długości
Obrazek
Sprawdź czy zgadza się bit depth z tym ustawionym w programie oraz sample rate czy jest zgodne z tymi danymi co przy eksporcie , coś kojarzę, że jak kiedyś miałem ustawione inne wartości to coś nie grało, a jaką masz wersje softu ?
Pozdrawiam przyjacielu, pamiętaj że sprawa jest do opanowania :)
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 178
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez Kabull » 8 gru 2017, o 22:02

Jak nie działało, tak nie działa... Soft 1.92.
Może i do opanowania, ale ja już odpadam... zgrywa te tracki jak mu się podoba
Kabull
Padawan
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014/11/30
Lokalizacja: Bielsko-Biała
MPC: 1000
Sampler: s950
DAW: FL Studio


Powrót do Kontrolery MIDI