MPC-forum.eu Your Music Production Center

Zasilacz do Vestaxa PMC-06VCA PRO

Porozmawiaj o mikserach studyjnych, do scratchu i tych do samplowania też.

przez mayor » 23 sty 2016, o 07:35

Witam,
Gość od którego kupiłem mikser "zapomniał" wysłać razem z nim zasilacza i obiecywał, że go wyślę a w końcu nie przysłał nic a ja zostałem bez niego... Rzekomo do tego miksera potrzebny jest ten zasilacz http://www.vestax.pl/vestax,2018,149,0, ... dukty.html lecz go nigdzie nie ma, pytałem się sklepów. Jaka jest alternatywa dla tego zasilacza?
mayor
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2015/06/17

przez MARKOWY » 23 sty 2016, o 14:55

Jak bedziesz szukał nieoryginalnego zasilacza, zwracaj uwage na to że Vestaxowe zasiłki często ma zmienną polaryzację.
Nie pamietam dokladnie jak to już wygląda, ale weź to pod uwagę i poczytaj.
Avatar użytkownika
MARKOWY
Zwycięzca Ligi Bitów
 
Posty: 310
Dołączył(a): 2014/01/21
Lokalizacja: Wrocław
MPC: 2000XL
Kontroler: Novation SL MK2
DAW: Reaper / FL 10

przez mayor » 30 sty 2016, o 14:08

I nie mogę dalej znaleźć, nigdzie tego nie ma... Jak ktoś ma ten mikser byłbym wdzięczny o jakąś pomoc, Tobie Markowy również dziękuję.
mayor
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2015/06/17

przez kazmisz » 30 sty 2016, o 15:25

Obrazek tak wygląda oryginalny zasilacz. Pis

Edit:
A np coś takiego mozesz kupić jako zamiennik

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 0/7015.dat


Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 181
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez mayor » 31 sty 2016, o 07:08

Dzięki, tyle że mój jest na napięcie 14V i jego właśnie ciężko znaleźć.
mayor
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2015/06/17

przez mayor » 3 lut 2016, o 16:42

Znalazłem: http://www.ebay.com/itm/AC-Adapter-Vest ... 66a22de134
I tak o to za zasilacz do miksera zapłacę 200 zł ponieważ nie mam wyboru... Jak ktoś ma ewentualnie lepszy pomysł to czekam jeszcze.
mayor
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2015/06/17

przez mayor » 2 mar 2016, o 14:47

Szukałem cały miesiąc, gadałem z ludźmi, pisałem do producentów/dj'ów i nic... Biorę ten z ebaya w końcu bo nie mam wyjścia, teraz tak, są tam dwie opcje do wyboru 15V DC Output i AC 12 V AC-14 12VAC O/P no i które wziąć? Na mikserze piszę niby AC-14, no ale skąd mam wiedzieć czy 15V DC czy 12V AC?
mayor
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2015/06/17

przez czarnobrody » 2 mar 2016, o 18:19

Poszukaj na aliexpress albo na jakichś innych chińskich szitach tego, a nuż znajdziesz ;)
https://soundcloud.com/czarnobrody
sp 404 ninjah
Avatar użytkownika
czarnobrody
Moderator
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2015/03/11
Lokalizacja: Wrocław
MPC: 1k
Sampler: SP-404SX

przez mroziu » 1 lis 2016, o 22:25

Przepraszam, że odkopuję stary post ale może komuś się sprzyda. Jeżeli na obudowie napisane jest 14V AC oznacza to że urządzenie potrzebuje jak pewnie wszyscy wiedzą 14 voltów napięcia przemiennego. I teraz czy podamy to napięcie z oryginalnego zasilacza czy z takiego z chin nie robi teoretycznie różnicy. Tera tak: nie przynudzając wywodami o elektronice w mikserze na 98% masz regulatory napięcia które z napięcia z zasilacza robią takie napięcia, które są używane w układzie. Jednak mogą one tylko regulować jeżeli napięcie wejściowe jest większe o tam 1.5V od napiecia znamionowego czyli jeżeli regulator jest 12V potrzebuje do działania 13.5V (taki przykład z dupy, każdy układ jest inny). I jaki wniosek z tej przydługawej i nudnej wypowiedzi? Bierz takie napiecie zasilacza jakie na obudowie pisze lub CIUT większe (im wieksze napiecie tym bardziej układ się grzeje). W tym przypadku 15V AC idealnie by stykło. Zasilacz taki mam np tutaj za 10 PLN http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6218338837
Co prawda kupilbym jakiś lepszy, ten tak dla przykładu jest.
mroziu
Pad1
 
Posty: 88
Dołączył(a): 2013/09/03
Lokalizacja: Nowy Sącz
MPC: 500
Kontroler: A.I.M. 49
DAW: FL 10


Powrót do Miksery