MPC-forum.eu Your Music Production Center

Innofader w Numark M3

Porozmawiaj o mikserach studyjnych, do scratchu i tych do samplowania też.

przez soundsample » 9 cze 2018, o 07:17

Czy ktoś testował takie połączenie? Jeśli tak to czy dam radę sam wymienić crossfader na Inno? Bardzo skomplikowana operacja? Trzeba coś lutować czy są jakieś wtyczki/ przejściówki? Mam zakurzonego M3 i chciałbym go zmodyfikować, przy okazji jestem ciekaw jak działa Inno. Jeśli ktoś sam zakładał proszę o info.
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1
 
Posty: 56
Dołączył(a): 2017/05/03

przez DirtyDrumzStudio » 9 cze 2018, o 09:11

Na stronie innofader jest lista kompatybilnych mikserów. Sprawdz czy twoj mikser sie w niej znajduje kup odpowiedniego innofadera podepnij go i lecisz z tematem.

PS. Nie nie trzeba niczego lutowac podpinasz go i odpowiednio ustawiasz zworki. Na yt sa instrukcje jak to sie robi.
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 819
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez soundsample » 9 cze 2018, o 09:27

Właśnie znalazłem. Może się komuś przyda: http://www.innofader.com/compatible.php
Z tego co tu widzę potrzebuję Inno Pro2, ewentualnie Inno Pro. Pewnie dużej różnicy nie ma.. Więc tylko wymieniam, podpinam, reguluję i ogień? Extra :D a co do yt nie mogę znaleźć konkretnie M3
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1
 
Posty: 56
Dołączył(a): 2017/05/03

przez monk » 12 cze 2018, o 00:27

Ostatnio rozkminiałem temat i:

1. Różnice między Pro, a Pro2 są, na korzyść tego drugiego oczywiście. Lista różnic na stronie producenta, a także w rewkach na necie / yt.
2. W części mikserów instalacja jest prosta, w innych nieco bardziej skomplikowana i trzeba lutować / podpinać kabelek z zasilaniem. Tak niestety jest w przypadku M2, który posiadam więc póki co odpuściłem temat, ale pewnie jak poczuję, że wbudowany fader mnie ogranicza to się szarpnę i zaryzykuję samodzielną instalację. W najgorszym wypadku popsuję mixer, ale ten akurat kupiłem używkę za dwie stówki więc ból nie byłby wielki.
Avatar użytkownika
monk
Pad1
 
Posty: 55
Dołączył(a): 2015/06/12
Lokalizacja: Warszawa
MPC: Renaissance

przez soundsample » 12 cze 2018, o 05:23

Ja chyba podaruje sobie Inno poki co. Koszt to ok 500-600zl a za ta cene mozna miec poprostu dobry mikser. Nie oplaca mi sie instalowac tego w m3 bo to tez taniocha. Jak sie dorobie kozackiego mixera i kiedys mi w nim padnie cross, wtedy pomysle o Inno.
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1
 
Posty: 56
Dołączył(a): 2017/05/03

przez monk » 12 cze 2018, o 19:40

No w podobnej cenie masz DJ Techa z pro faderem mini.
Avatar użytkownika
monk
Pad1
 
Posty: 55
Dołączył(a): 2015/06/12
Lokalizacja: Warszawa
MPC: Renaissance

przez DirtyDrumzStudio » 13 cze 2018, o 12:01

Prawdopodobnie za niedługo będę sprzedawał swojego Vestaxa PMC 06 Pro A tak więc gdybyś był chętny. Hit me up!
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 819
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez soundsample » 14 cze 2018, o 10:08

DirtyDrumzStudio napisał(a):Prawdopodobnie za niedługo będę sprzedawał swojego Vestaxa PMC 06 Pro A tak więc gdybyś był chętny. Hit me up!


Cena? Stan? ;)
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1
 
Posty: 56
Dołączył(a): 2017/05/03


Powrót do Miksery