MPC-forum.eu Your Music Production Center

Mikser DJski

Porozmawiaj o mikserach studyjnych, do scratchu i tych do samplowania też.

przez bizon » 12 maja 2013, o 12:33

Jaki mikser polecacie do scratchu i wzmocnienia sygnalu z gramofonu do samplera?
Avatar użytkownika
bizon
Pad6
 
Posty: 720
Dołączył(a): 2013/01/08
Lokalizacja: Braintree
MPC: 4000
Sampler: Akai S950, ASR 10
Kontroler: Poza Kontrolom

przez Ende » 12 maja 2013, o 13:48

Każdy mikser wzmacnia sygnał, chyba, że podłączysz pod line, a nie phono :D Podaj budżet :P
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez bizon » 12 maja 2013, o 13:54

W granicach 1000 zl.
Avatar użytkownika
bizon
Pad6
 
Posty: 720
Dołączył(a): 2013/01/08
Lokalizacja: Braintree
MPC: 4000
Sampler: Akai S950, ASR 10
Kontroler: Poza Kontrolom

przez dudi » 12 maja 2013, o 14:34

szukaj PMC 05 pro III
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez Ende » 12 maja 2013, o 14:54

Możesz też szukać SH-EX1200, UMX-5 (lub jakikolwiek wyższy model, chociaż ten w zupełności wystarczy) i Stanton SK6F.
Ostatnio edytowano 12 maja 2013, o 15:24 przez Ende, łącznie edytowano 1 raz
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez totepady » 12 maja 2013, o 15:22

ja bym wziął jakieś najtańsze gówno które nie wytrzyma tygodnia i wsadził w to innofader...no chyba że potrzebujesz tych "różnych prztryczków" których i tak raczej nie będziesz używać :/ heheh
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2037
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez bizon » 12 maja 2013, o 15:23

Tak jak wyzej wspomnialem do scratchu takze, ale nie chce zeby byl jakis mega rozmiarow.
Totepady co masz dokladnie na mysli?
Ostatnio edytowano 12 maja 2013, o 15:25 przez bizon, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bizon
Pad6
 
Posty: 720
Dołączył(a): 2013/01/08
Lokalizacja: Braintree
MPC: 4000
Sampler: Akai S950, ASR 10
Kontroler: Poza Kontrolom

przez Ende » 12 maja 2013, o 15:24

Czyli modele które podałem + ten vestax, o którym napisał dudi.
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez dudi » 12 maja 2013, o 15:27

Totepady mówi o http://www.innofader.com, ale uważaj, bo to tnie palce :)
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez djfunnynut » 29 paź 2013, o 20:19

totepady napisał(a):ja bym wziął jakieś najtańsze gówno które nie wytrzyma tygodnia i wsadził w to innofader...no chyba że potrzebujesz tych "różnych prztryczków" których i tak raczej nie będziesz używać :/ heheh


mam pytanie:
jak to wygląda w mikserach z jakością dźwięku?!
np.daniel drumz w super cuts 2 mówił,że docenił rane za dźwięk...
tylko nie wszyscy mają 2 tysiące na mikser :/
jak nie ma różnicy w jakości dzwięku to może właśnie byle jaki mikser tylko inno wsadzić?
Avatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
 
Posty: 310
Dołączył(a): 2013/06/21
Lokalizacja: jastrzębie zdrój
MPC: mpc 500

przez Ende » 29 paź 2013, o 21:11

na stronie inno jest lista kompatybilnych mixerów. choć ja wybrałem coś, co od razu ma dobrego crossa - DXM PRO :D Tak po pół roku zainwestuję w inno :D
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez siemasz3 » 21 kwi 2014, o 11:30

w takim budzecie to obojetnie ktory vestax pmc ale pewnie crossfader bedzie do wymiany. najlepiej jakby Ci sie udalo znalezc 05 II made in japan ;)
Avatar użytkownika
siemasz3
Pad6
 
Posty: 680
Dołączył(a): 2014/04/19
Lokalizacja: Essex
MPC: AKAI R.I.P.
Sampler: Korg Triton, TE OP-1
Kontroler: Maschine,Roland A-49
DAW: Cubase SX, FL

przez bizon » 21 kwi 2014, o 12:17

Ale zes odkopał stary ;) juz dawno temu zaopatrzyłem sie w Technicsa SH DJ 1200, ale mimo wszystko dzięki za rade.
Avatar użytkownika
bizon
Pad6
 
Posty: 720
Dołączył(a): 2013/01/08
Lokalizacja: Braintree
MPC: 4000
Sampler: Akai S950, ASR 10
Kontroler: Poza Kontrolom

przez siemasz3 » 21 kwi 2014, o 20:40

nic nie wskazywalo na rozwiazanie tematu wiec myslalem ze moze jeszcze szukasz czegos ;) powaznie tego technicsa kupiles?
Avatar użytkownika
siemasz3
Pad6
 
Posty: 680
Dołączył(a): 2014/04/19
Lokalizacja: Essex
MPC: AKAI R.I.P.
Sampler: Korg Triton, TE OP-1
Kontroler: Maschine,Roland A-49
DAW: Cubase SX, FL

przez bizon » 21 kwi 2014, o 21:24

Powaznie. Dla mnie jest jak najbardziej ok. Skad jestes z Essex?
Avatar użytkownika
bizon
Pad6
 
Posty: 720
Dołączył(a): 2013/01/08
Lokalizacja: Braintree
MPC: 4000
Sampler: Akai S950, ASR 10
Kontroler: Poza Kontrolom

przez Ende » 21 kwi 2014, o 21:38

Panowie, na PW takie sprawy, bo tutaj robicie offtop.
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez Udnerko77 » 9 lut 2015, o 13:24

dudi napisał(a):szukaj PMC 05 pro III


Najlepszy wzmaciancz w tych okolicach cenowych, jak najbardziej polecam ;)

______________________________
XXX // dudi
Udnerko77
Padawan
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2015/02/09

przez siemasz3 » 9 lut 2015, o 18:44

Łopata się należy po mojemu ;)
Avatar użytkownika
siemasz3
Pad6
 
Posty: 680
Dołączył(a): 2014/04/19
Lokalizacja: Essex
MPC: AKAI R.I.P.
Sampler: Korg Triton, TE OP-1
Kontroler: Maschine,Roland A-49
DAW: Cubase SX, FL

przez dudi » 9 lut 2015, o 20:26

Ban wydał mi się lepszy :)
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez siemasz3 » 9 lut 2015, o 21:49

dudi a moze to byl mlody, wartosciowy czlowiek, ktory wnioslby cos na forum ;)
(przepraszam za brak polskich liter, ale klawiatura, z ktorej pisze nie posiada prawego alta - chinczycy poskapili plastiku)
Avatar użytkownika
siemasz3
Pad6
 
Posty: 680
Dołączył(a): 2014/04/19
Lokalizacja: Essex
MPC: AKAI R.I.P.
Sampler: Korg Triton, TE OP-1
Kontroler: Maschine,Roland A-49
DAW: Cubase SX, FL

Następna strona

Powrót do Miksery



cron