Cięcie sampli i loopowanie

Dosłownie wszystko na temat Abletona.
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

Czyli jeżeli chciałbym wyciąć np sam snare z tracku to musze zaznaczyć go na żółto i po waveformie patrzeć?
Totepady, mistrzu mógłbyś mi ogólnie napisać jakąś dobrą metode na początek (wiem że jest ich od groma) na pocięcie tracku na sample? Robić to w arrangment viev czy lepiej na dole warpować? Jakoś z tym mam największy problem w obecnej chwili :)
Dzięki jeszcze raz
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin
Posty: 2063
Rejestracja: 23 sty 2013, o 17:00

wycinasz pi razy drzwi a później przycinasz dokładnie w clip view...10 sek roboty.
Nie wiem jakie rady byś chciał :/ dot. czego ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

Ok dzieki za pomoc :) Jakos sobie poradze :)
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

rebib pisze:Totepady, mistrzu mógłbyś mi ogólnie napisać jakąś dobrą metode na początek (wiem że jest ich od groma) na pocięcie tracku na sample?
Na 500 na słuch. Albowiem praktyka czyni mistrza.
rebib
Pad4
Posty: 312
Rejestracja: 24 wrz 2013, o 14:27

I do takiego wniosku doszedłem i plan jest taki. Na 500 tne sample które chce używać w swoich projektach mpcetowskich. Na kompie w abletonie tne to co chce używać a abletonie. A później sie zobaczy. Tenks.
https://soundcloud.com/rebib" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.facebook.com/pages/Rebib/362316280508789" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
penn
Padawan
Posty: 15
Rejestracja: 1 sty 2014, o 19:39

Wrzuć do drum racka i samplerem potnij i tam loopuj ;)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Nie odkopuj starych tematów, w których padła już odpowiedź.
ODPOWIEDZ