Drum rack

Dosłownie wszystko na temat Abletona.
Zablokowany
klej7010
Padawan
Posty: 17
Rejestracja: 25 sty 2014, o 14:16

Siemano , testuje aktualnie ableton live 8 i nie wiem jak przypisać pady w drum rack'u pod mpd 16 . Da rade to jakoś zrobić bo przez midi map nie moge .
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sty 2013, o 17:00

pady są już przypisane tylko musisz obczaić które pady w drum racku odpalają - po wciśnięciu pada na kontrolerze powinien podświetlić ci się pad od drum racka
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
klej7010
Padawan
Posty: 17
Rejestracja: 25 sty 2014, o 14:16

A da się jakoś ustawić te pady żeby po wciśnięciu np. pad 1 wyświetlało
się c1 , pad 2 c#1 itd. ? Bo mam tak że wciskam pad 1 i wyświetla mi się c4 , wcisnę pad 2 i wyświetla mi się f4 albo g5 itp.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sty 2013, o 17:00

Nuty lepiej zmienić na chromatyczne bezpośrednio w kontrolerze, wystarczy ściągnąć MPD16 Utility ze stronki AKAI.
--->KILK<---
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
klej7010
Padawan
Posty: 17
Rejestracja: 25 sty 2014, o 14:16

Dzięki , problem rozwiązany :) Temat do zamknięcia .
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Obrazek
Zablokowany