Kwatyzacja i swing w fl studio

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
ODPOWIEDZ
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Jak w Fl studio najlepiej ustawic kwantyzacja i swing? z gory dziekuje za porady.
gwozdziu
Pad1
Posty: 50
Rejestracja: 18 mar 2014, o 22:47

Najlepiej to na ucho :)
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
Awatar użytkownika
aisbeatz
Pad5
Posty: 444
Rejestracja: 15 gru 2013, o 21:27

Swing ustawiasz na sekwencerze, w prawym górnym rogu masz suwak SWING, natomiast kwantyzację zmieniasz w piano roll, musisz kliknąć na 'magnes' dokładnie to się nazywa 'Snap to grid' i tam ustawiasz np. 'none' żeby wyłączyć kwantyzację lub wybierasz którąś z dostępnych opcji w zależności od tego co chcesz zrobić. :D
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
gwozdziu
Pad1
Posty: 50
Rejestracja: 18 mar 2014, o 22:47

A ja zrozumiałem że ty wiesz jak się to robi tylko jak to ustawić żeby brzmiało najlepiej.
Przepraszam nieporozumienie :blush:
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

gwozdziu pisze:A ja zrozumiałem że ty wiesz jak się to robi tylko jak to ustawić żeby brzmiało najlepiej.
Coś czuję, że właśnie o to pytał :)
gwozdziu
Pad1
Posty: 50
Rejestracja: 18 mar 2014, o 22:47

I już nie wiem czy przepraszać czy nie ;D
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Ja robię tak:
1. Zawsze myślę zanim coś zrobię.
2. Nigdy tego nie żałuję ;v
basydlakasy
Pad1
Posty: 44
Rejestracja: 6 kwie 2014, o 18:49

Jesśi chodzi o swing to polecam gb ;)
Awatar użytkownika
piotraz
Pad6
Posty: 682
Rejestracja: 10 sie 2013, o 01:52

Można trochę jaśniej? :P
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
basydlakasy
Pad1
Posty: 44
Rejestracja: 6 kwie 2014, o 18:49

piotraz pisze:Można trochę jaśniej? :P
http://www.image-line.com/plugins/Effects/Gross+Beat/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
LuK4sz
Pad1
Posty: 54
Rejestracja: 16 lut 2017, o 11:14

Nie ufałem nigdy FL i swing zawsze był na 0 ale to chyba kwestia przywiązania bardziej do Cubase SX i podpiętej Battery 3, która ma b. dobry generator obwiedni AHDSR. W FL niekiedy miałem wrażenie, że ścieżki się rozjeżdżają przy włączonym swingu mimo jego elastyczności, ale nie wnikam w to.
ODPOWIEDZ