MPD nagrywanie problem

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
ODPOWIEDZ
Foster
Padawan
Posty: 13
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 18:37

Panowie mam taki problem otóż mam sample ustawione w fpc i gram na padach mpd .sekwencje które odgrywam sobie są dość płynne ale problem zaczyna się przy nagrywaniu.nagrane dźwięki nie sa takie jak odgrywam na żywo bez nagrywania.Po odsuchaniu wyraźnie nie sa tak płyne jak podczas gry na żywo.moja latencja to 5ms
Awatar użytkownika
grafcratedigger
Pad1
Posty: 55
Rejestracja: 3 lut 2014, o 17:14

a nie masz ustawione czasem ze Ci piano roll dosuwa sample do siatki?
Foster
Padawan
Posty: 13
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 18:37

Naprawde nie wiem.chodzi ci o quick quantize?.Jak to wyłaczyc żeby nagrywało identycznie tak jak odgrywam sobie dzwieki na padach.Chodzi o to ze przy odtworzeniu nagranej petli dźwięki wchodzą za późno albo za wcześnie i nie współgra to tak jak gdy robie to na żywo
Awatar użytkownika
MCH
Pad1
Posty: 47
Rejestracja: 16 sty 2015, o 01:41

tak jak kolega napisał, masz za pewne jakąś kwantyzacje (quantize) włączoną, to ci przyciąga nutki do stałych punktów, a nie nagrywa tak jak grasz.
Foster
Padawan
Posty: 13
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 18:37

Sam już nie wiem.W piano roll tam gdzie ten magnez jest mam ustawione na none.Próbowałem nagrywać Edisonem to nagrywa normalnie tak jak gram.Tempo jakie ustawiam miało by na to wpływ? zazwyczaj to około 90 bpm.pomocy o co chodzi ediosn nagrywa normalnie a piano roll nie
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
Posty: 722
Rejestracja: 10 cze 2014, o 15:38

Pewnie masz zaznaczone Quantize - musisz odznaczyć - wejdz w TOOLS i tam Quantize lub o ile pamiętam Alt + Q,ale pewności nie mam - jeżeli to nie pomoże polecam YT Fl Studio Quantize
Foster
Padawan
Posty: 13
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 18:37

Panowie problem rozwiązany. chodziło o kwantyzacje w pianno roll miałem ustawione na none ale już na głownym ekranie koło magnezu było 1/4 beat.
ODPOWIEDZ