Fl studio 10 ni maschine mk1 template

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
ODPOWIEDZ
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Witam, czy ktos z forumowiczow ma gotowy plik template do fl studio 10, taki aby działaly pady ni maschine mk1 w fpc w fl 10? dzieki z gory za wrzute. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
raga138
Pad1
Posty: 42
Rejestracja: 21 sty 2016, o 15:45

Chyba na forum fl widzialem
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

podlinkujesz? bo za chiny ludowe nie moge tego znalezc nigdzie... :( bede wdzieczny
Awatar użytkownika
raga138
Pad1
Posty: 42
Rejestracja: 21 sty 2016, o 15:45

Na ori forum bylo to gdzies bo tam znalazlem gotowe setipy do innych sprzetow. Jak cos to jeszcze forum Machiny ci zostalo
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Nie moge tego znalezc :( moze bys mi wyslal na maila taki template?
Awatar użytkownika
raga138
Pad1
Posty: 42
Rejestracja: 21 sty 2016, o 15:45

Ale ja nie mam maszyny a templaty szukalem pod inne controlery i klawiaturę sterującą. Było tam tego trochę i do maszyny też widziałem. Zapytałeś tam na forum?
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

jestem teraz w pracy nie mam za bardzo czasu szukac , zarzuc linkiem do tego formu bede wdzieczny, pozdrawiam
Awatar użytkownika
raga138
Pad1
Posty: 42
Rejestracja: 21 sty 2016, o 15:45

Common ziom - wpisz w googlach forum image line ;)
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

ok dzieki :) bede szukac , szkoda ze Native Instruments tak olewa fl studio
Awatar użytkownika
raga138
Pad1
Posty: 42
Rejestracja: 21 sty 2016, o 15:45

Atakuj tez support. Pomogli mi kiedys z dziwnymi sterownikami to starego sprzetu Rolanda.
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Napisalem do suportu, zobaczymy czy pomoga, na necie nigdzie nie moge znalezc tego template powinni to miec na swojej stronce, coraz bardziej sie zniechecam do maschine i chyba sie przezuce na jakas mpc standalone.
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Support przyslal mi takie rozwiazanie http://www.native-instruments.com/en/su ... fl-studio/
z ktorego juz korzystalem wczesniej, i dalej nic jak wchodze do fpc to po wcisnieciu przykladowo na pad 1 otwiera mi sie mixer z fl studio i podswietla mi sie channel 1, i pozniej analgoczinie pad 2 to chanel 2 itd. NIe mam pojecia jak to zrobic zeby pady z ni maschine odpalaly mi te same pady w FPC... Bardzo prosze forumowiczow o pomoc. Z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
Posty: 722
Rejestracja: 10 cze 2014, o 15:38

Próbowałeś opcji link to controler ?Tam w Fpc wybierasz np.pad 1 klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcje link to controler a potem w maschine wciskasz pad do ktorego chcesz przypisać itd.nie wiem czy pomoże,ale warto spróbować
wmsmza82
Pad2
Posty: 134
Rejestracja: 22 lis 2013, o 10:34

Ok dzieki za podpowiedz bede probowac jak bede miec chwile to dam znac czy cos dalo. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ