MPC-forum.eu Your Music Production Center

Otwieranie projektów na różnych systemach

Niedrogi, ale nie darmowy, a jednak jeden z lepszych.

przez dudi » 14 lut 2014, o 18:32

Już któryś raz potrzebuję otworzyć na windowsie projekt zapisany na macu. Wszystko niby jest okay, ale żaden dźwięk się nie wydobywa i nie mam pojęcia o co kaman. Te same WAVy zaimportowane do nowego projektu działają bez problemu, a jak otwieram po prostu oryginalny projekt, to widać nawet, że coś leci, ale słychać ciszę.

Ktoś wuja oświeci?
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez totepady » 14 lut 2014, o 19:04

1. w pewnych okolicznościach niektóre projekty moga zapisywac ustawienia wyjść master tracku.
generalnie chodzi o to że jezeli przenosisz projekty z jednego kompa na drugiego a kompy te maja różne interfejsy to master track może mieć zapisane outy interfejsu z którego to było przenoszone.
Na chłopski rozum:
Jeżeli przenosisz z kompa który ma wpietą scarlettkę na kompa który ma wpieta akaikę EIE to sprawdź w I/O master tracku czy przypadkiem nie sa tam zapisane outy ze scrletta :D

2. druga opcja to w preferencjach sprawdź czy jako sterownik nie masz ustawionego przypadkiem "Dummy Audio" który tylko udaje interfejs :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2037
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez dudi » 14 lut 2014, o 19:31

Pierwsza opcja, choć nie było tam po prostu nic i musiałem wybrać. Głowę sobie dam uciąć, że już tam klikałem, ale może właśnie głowa została ścięta :) W każdym razie już hula, uff co za spokój na przyszłość. Niemniej takie problemy mnie do DAWów nie przekonują hahah
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez totepady » 14 lut 2014, o 21:28

:D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2037
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez OBRcws » 14 lut 2014, o 22:58

Ja czasem nawet po aktualizacji sterowników itp. muszę na nowo przypisywać wejścia/wyjścia w projektach w Cubasie... Standardowa procedura, bym żekł.
Avatar użytkownika
OBRcws
Pad7
 
Posty: 904
Dołączył(a): 2013/11/04
Lokalizacja: Barnsley/UK
MPC: Maschine Studio
Kontroler: Fantom G8
DAW: Cubase 8 Pro


Powrót do Reaper