MPC-forum.eu Your Music Production Center

Track w reasonie się wycisza

Software od szwedzkiej firmy Propellerhead.

przez bejbeats » 1 lis 2014, o 14:02

Jakże szacowni, mam pytanie takie oto: Co zrobić, żeby w reasonie tracki w redrumie się nie wyciszaly? Zrobiłem lekki miksik, po zgraniu tracków do reasona, długość grania mam na maks, ale mimo wszystko tracki same się wyciszają po minucie, co począć?
Avatar użytkownika
bejbeats
Padawan
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2014/10/24
Lokalizacja: Warszawa
MPC: 2500se
Sampler: 2500se
Kontroler: mpk 25, mpd 24
DAW: Reason

przez totepady » 1 lis 2014, o 14:33

bejbeats napisał(a):...po zgraniu tracków do reasona, długość grania mam na maks, ale mimo wszystko tracki same się wyciszają po minucie...


To jakiej długości sample ty tam wrzucasz? :co:
Zmień sobie może typ decaya danego kanału z decay na gate ? (będziesz musiał rysować kurewsko długie nuty ale...coś za coś :/ )
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2027
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez bejbeats » 1 lis 2014, o 15:26

Tracki juz gotowe ok. 3 minut wrzucam celem Miksu, teraz decayem sie nie pobawie bo nie ma mnie przy pc, wrócę to sprawdze, ale sprawa jest !@#$%^&*
Avatar użytkownika
bejbeats
Padawan
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2014/10/24
Lokalizacja: Warszawa
MPC: 2500se
Sampler: 2500se
Kontroler: mpk 25, mpd 24
DAW: Reason

przez totepady » 1 lis 2014, o 15:37

No to jak ty 3 MINUTOWE STEMY wrzucasz do samplera stworzonego do odpalania pojedyńczych próbek celem MIKSU, to ja nie mam więcej pytań i proponuję:
1. przeczytać czym jest obwiednia i dlaczego tracki stopniowo się wyciszają
2. zmienić urządzenie na którym pracujesz
3.a. Kupić orginał Reasona > v.5
3.b Orginał reasona > v.5 posiada audio tracki...
3.c. Dalej używac pirata i kombinowac jak koń pod górę (a rozwiązań jest mnóstwo)

dziękuję dobranoc...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2027
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez bejbeats » 1 lis 2014, o 16:28

Ok to kup mi oryginał i dzieki za pomoc, czekam n pw z kluczem mistrzu
Avatar użytkownika
bejbeats
Padawan
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2014/10/24
Lokalizacja: Warszawa
MPC: 2500se
Sampler: 2500se
Kontroler: mpk 25, mpd 24
DAW: Reason

przez DirtyDrumzStudio » 1 lis 2014, o 16:45

Za daleko tu nie zajedziesz jak tak będziesz cisnął z innymi. Ziom ogarnij sobie instrukcję obsługi bo Totepady dobrze ci powiedział i jestem raczej pewien że:

- zle sformuowales swoje mysli

albo

- wrzucasz za dlugie sample do reasona. Reason z tego co pamietam był raczej słabym DAW-em do miksowania bardziej zamkniętą stacją robocza do robienia muzyki [chyba że coś się zmieniło od wersji 4 na której to zakonczyłem swoja kariere]. W każdym razie jeżeli uzywasz wersji ponizej 5tki to nie wrzucisz tracków celem zmiksowania ich do drum rack'a [Redrum] bo sa one poprostu za długie. I troszkę pokory na przyszłość
DirtyDrumzStudio
Moderator
 
Posty: 746
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Ensoniq, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez totepady » 1 lis 2014, o 17:22

:|
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2027
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez dudi » 2 lis 2014, o 02:18

bejbeats napisał(a):Ok to kup mi oryginał i dzieki za pomoc, czekam n pw z kluczem mistrzu

1. Nie tolerujemy i nie supportujemy na forum pirackich wersji oprogramowania.
2. Totepady dokładnie wytłumaczył ci w czym rzecz, uszanuj to zamiast atakować.
3. Temat zamykam.
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD


Powrót do Reason



cron