MPC-forum.eu Your Music Production Center

TUrbo SPAMownik

Luźne dyskusje i rozmowy.

przez AdeRbeats » 27 sty 2017, o 19:19

Siemka, byłby ktoś chętny ka serwer Ts forum? :D
Avatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2
 
Posty: 163
Dołączył(a): 2015/09/30
Lokalizacja: Parszów
Kontroler: Behringer UMX490
DAW: Ableton Live Suite 9

przez pietruh » 28 sty 2017, o 09:46

AdeRbeats napisał(a):Siemka, byłby ktoś chętny ka serwer Ts forum? :D

Napisz do Ryby.
Jak dla mnie spoko pomysł.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Avatar użytkownika
pietruh
Pad13
 
Posty: 3010
Dołączył(a): 2013/01/10
Lokalizacja: Bydgoszcz
DAW: Reaper, Live

przez AdeRbeats » 28 sty 2017, o 17:26

Poszło do Ryby :D
Ile osób się pisze?
Avatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2
 
Posty: 163
Dołączył(a): 2015/09/30
Lokalizacja: Parszów
Kontroler: Behringer UMX490
DAW: Ableton Live Suite 9

przez AdeRbeats » 29 sty 2017, o 13:38

Dobra,serwer Ts już jest :D
Żeby się połączyć należy zainstalować TeamSpeaka.
Jeśli wszystko nam się zainstaluje klikamy Crtl+S
W miejsce "Serwer Adres:" Wklejamy: eu3.kingts3.com:8186
A w miejsce "Hasło Serwera" Akai
Nick najlepiej jak będzie podobny do tego z forum :D
Wszystko powinno wyglądać tak:https://zapodaj.net/eaecef46b992e.png.html
https://zapodaj.net/e865f94428114.png.html
Proponuje zgadać się na jakaś godzinę :D
Avatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2
 
Posty: 163
Dołączył(a): 2015/09/30
Lokalizacja: Parszów
Kontroler: Behringer UMX490
DAW: Ableton Live Suite 9

przez Santiago » 21 cze 2017, o 16:58

R.I.P.
Avatar użytkownika
Santiago
Pad4
 
Posty: 391
Dołączył(a): 2013/09/09
Lokalizacja: Żnin
DAW: FL Studio

przez Tabaluga » 24 sie 2017, o 19:53

Houston mamy problem. :D Siema, jak mam wszystkie sekwencje w tempie 93 i pasuje mi jedna w 165- 1 bar to jak skleje to do songu i dam do nagrywania to nie ma tempa 165. Ten sampel z 93 jest dłuższy niż 4 bary i przechodzi do następnej sekwencji 1 barowej w t.165.
Efekt niezamierzony jest dopiero przy nagrywaniu. Ktoś podpowie jak to rozkminić? bo szkoda bitu, a mpc już ciepłe:)
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 25 sie 2017, o 09:22

Zgraj te 2 sekwencje do DAW i tam je połącz
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 802
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 25 sie 2017, o 14:52

Dzięki za odpowiedz. Wczoraj właśnie z tym sobie poradziłem. Po prostu nagrałem co miałem, załadowałem do trimu wyciąłem co nie potrzebne, dałem na pady i skleiłem jeszcze raz.
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez Ryba » 30 sie 2017, o 10:26

Może jakiś HOMEWORK panie i panowie zrobimy? Są chętni? :)
Avatar użytkownika
Ryba
Admin
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2500se//JJOS3
Sampler: Akai S950
Kontroler: Komplete Kontrol S25
DAW: Logic

przez djfunnynut » 3 wrz 2017, o 13:26

Nawet nie wiesz jak bardzo
Avatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
 
Posty: 305
Dołączył(a): 2013/06/21
Lokalizacja: jastrzębie zdrój
MPC: mpc 500

przez SoxReb » 9 wrz 2017, o 17:44

Siema, czy rzuci ktoś okiem na tą aukcję?
Czy "opłaca" się kupić tą S'kę? Z opisu wynika, że wszystko sprawne, kupował ktoś już tego typu sprzęt na aukcjach?
Czy warto dać tyle hajsu i ewentualnie dokupić do tego więcej ramu i naprawić ewentualne usterki jakby jakieś wystąpiły, bo z tego co wiem, to generalnie MPC-etki nie są zbytnio skomplikowane elektronicznie i każdy elektryk się w tym odnajdzie, więc z S'kami pewnie jest podobnie.

Trochę podrożały te samplery... A ja nigdy nie kupowałem z aukcji z wysyłką takiego sprzętu, więc trochę mam obawy czy nie wpadnę jak kosa na kamień. A dać tyle hajsu za bubla, który będzie leżał tylko, to chyba nikomu się nie widzi.

http://www.ebay.com/itm/AKAI-S950-Brigh ... 2#shpCntId

Dajcie znać co o tym sądzicie.
SoxReb
Padawan
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2017/08/25

przez MadBullBeats » 10 wrz 2017, o 08:54

Wejdz sobie u typa w negatywne komentarze zauwaz ze zostaly usuniete przez ebay dalej wyswietl co to byly za przedmioty i odpowiedz juz masz czy warto ;V pozdro co do ceny to bym brał tego emu emax 1 bedziesz mial sp sound
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 702
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez SoxReb » 10 wrz 2017, o 13:45

No widzę, tylko co to znaczy, że "Ebay usunął komentarz" czy to jest tak jak na allegro, że zostały unieważnione, bo się pogodzili? Na to mi wygląda, w takim razie teoretycznie było wszystko już później okay, ale sam nie wiem.

Ty masz sam S900, i zamienił byś to na Emaxa? :D
SoxReb
Padawan
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2017/08/25

przez MadBullBeats » 10 wrz 2017, o 21:12

Spokojnie bym zamienil - ale Ty kupuj ziom s950 i pogódz się z typem jak Ci przestanie działać proste
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 702
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez SoxReb » 10 wrz 2017, o 21:45

Haha, nie, nie zamierzam się z nim godzić :P
Prawdopodobnie jeśli koleś od Emaxa zgodzi się na wysyłkę do Polski, to wezmę tego Emaxa. Tylko będzie trzeba wychaczyć górę od tego fadera gdzieś, lub przebić licytację.

No i nie wiem, którą wybrać, która oferta wygląda na sensowniejszą według Ciebie? Bo ja nie mam pojęcia, nie znam się na tym, na jednej jest jakiś drive z płytami?

A na drugim dyskietki. I swoją drogą... trochę dziwne, że się tak wyłamuję ten plastik od zasilania w tych Emax'ach :D

http://www.ebay.co.uk/itm/E-MU-EMAX-1-R ... y#shpCntId

http://www.ebay.co.uk/itm/E-MU-EMAX-1-R ... SwX9FZMn5I
SoxReb
Padawan
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2017/08/25

przez MadBullBeats » 11 wrz 2017, o 10:45

Tak to dobra cena jeszcze w HD,to stare sprzęty i widocznie ma też słabsze części które pękają - poszukaj sobie na FB Zone12bit producenta z Częstochowy on ma emaxa to Ci powie na co zwracać uwagę
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 702
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez Tabaluga » 22 sty 2018, o 22:18

Ma ktoś MPC60? Podeśle ktoś jakieś fajne basiwo ?
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 23 sty 2018, o 16:50

Tabaluga napisał(a):Ma ktoś MPC60? Podeśle ktoś jakieś fajne basiwo ?


a z byle wtyczki fajnego bassu pan nie umie wykręcić? Z MPC 60 trudno będzie ci uzyskać bass bo nie posiada low pass filter :)
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 802
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 23 sty 2018, o 17:17

Wykręcę, wykręcę. A posiadasz ten sampler?
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 23 sty 2018, o 21:15

Ja nie ale mój serdeczny przyjaciel takowy posiada... wiec słucham :)
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 802
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic