MPC-forum.eu Your Music Production Center

TUrbo SPAMownik

Luźne dyskusje i rozmowy.

przez Tabaluga » 24 sty 2018, o 00:13

Zazdroszczę. Kiedyś byłem w takim sklepie w Nowym Jorku to było tego sprzętu 60, 3000, syntezatorów, E-mu, SP od podłogi do sufitu. Tylko sprzedawca był popierdzielony i nie dał nawet odpalić, żeby sprawdzić czy to działa :D
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 25 sty 2018, o 16:38

No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 800
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 25 sty 2018, o 21:19

DirtyDrumzStudio napisał(a):No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?


Nie czepiaj się :niepewny:

Nie no, na poważnie chciałem jakiś fajny bass ;) Może akurat ktoś operuje jakąś gitarą basową, czy klawiszami to by coś podrzucił. A mpc 60? Oczywiście też jestem ciekaw kto posiada. Raczej chodziło mi o 12 bitową maszynę. Robi to robotę jeśli chodzi o bass?

A tak na marginesie to któryś kozak z forum? :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N5T90wC-Xjg[/youtube]
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 26 sty 2018, o 10:35

Ale coś konkretnie chciałbyś wiedzieć na temat Akai MPC 60? Same 12 bitów nie robi roboty jesli chodzi o bass ale robią robotę filtry które owe samplery posiadają np. w Akai s900/950 czy EMU EMAX sa to charakterystycznie brzmiące filtry low pass czyli filtry dolnoprzepustowe. Dlatego np Akai MPC 60 używa sie w duecie z samplerem w racku poniewaz 60-tka nie posiada żadnych filtrów efektów itp i np do odpalania filtrowanych basslineów uzywano Akai s950/900. Sam sampler nie sprawi że twoje beaty będą odrazu super. Jeśli wsadzisz gówniany sampel to ten sampel na MPC 60 dalej bedzie brzmiał jak gówno

Tabaluga napisał(a):


Heh akurat Michała też znam. Ale obecnie już nie posiada MPC 60 tylko ATARI 1040ST plus cały wachlarz syntezatorów.
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 800
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 1 lut 2018, o 23:16

Wiadomo. Ale chodzą mnie słuchy, ze MPC 60 ma coś w sobie. Mnie to zaciekawiło. Kiedyś to sprawdzę, ale jeszcze nie teraz.
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 2 lut 2018, o 16:36

Tabaluga napisał(a):Ale chodzą mnie słuchy, ze MPC 60 ma coś w sobie.
To "coś" o którym chodzą słuchy to swing w mpc 60/3000 który jest specyficzny oraz "pseudo" [12 bitów na wejsciu i 16 bitów na wyjsciu] 12 bitowe przetworniki ;) Ot cała magia mpc 60
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 800
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

Poprzednia strona

Powrót do Offtopic