MPC-forum.eu Your Music Production Center

TUrbo SPAMownik

Luźne dyskusje i rozmowy.

przez Tabaluga » 24 sty 2018, o 00:13

Zazdroszczę. Kiedyś byłem w takim sklepie w Nowym Jorku to było tego sprzętu 60, 3000, syntezatorów, E-mu, SP od podłogi do sufitu. Tylko sprzedawca był popierdzielony i nie dał nawet odpalić, żeby sprawdzić czy to działa :D
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 25 sty 2018, o 16:38

No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 827
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 25 sty 2018, o 21:19

DirtyDrumzStudio napisał(a):No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?


Nie czepiaj się :niepewny:

Nie no, na poważnie chciałem jakiś fajny bass ;) Może akurat ktoś operuje jakąś gitarą basową, czy klawiszami to by coś podrzucił. A mpc 60? Oczywiście też jestem ciekaw kto posiada. Raczej chodziło mi o 12 bitową maszynę. Robi to robotę jeśli chodzi o bass?

A tak na marginesie to któryś kozak z forum? :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N5T90wC-Xjg[/youtube]
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 26 sty 2018, o 10:35

Ale coś konkretnie chciałbyś wiedzieć na temat Akai MPC 60? Same 12 bitów nie robi roboty jesli chodzi o bass ale robią robotę filtry które owe samplery posiadają np. w Akai s900/950 czy EMU EMAX sa to charakterystycznie brzmiące filtry low pass czyli filtry dolnoprzepustowe. Dlatego np Akai MPC 60 używa sie w duecie z samplerem w racku poniewaz 60-tka nie posiada żadnych filtrów efektów itp i np do odpalania filtrowanych basslineów uzywano Akai s950/900. Sam sampler nie sprawi że twoje beaty będą odrazu super. Jeśli wsadzisz gówniany sampel to ten sampel na MPC 60 dalej bedzie brzmiał jak gówno

Tabaluga napisał(a):


Heh akurat Michała też znam. Ale obecnie już nie posiada MPC 60 tylko ATARI 1040ST plus cały wachlarz syntezatorów.
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 827
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Tabaluga » 1 lut 2018, o 23:16

Wiadomo. Ale chodzą mnie słuchy, ze MPC 60 ma coś w sobie. Mnie to zaciekawiło. Kiedyś to sprawdzę, ale jeszcze nie teraz.
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2016/06/28

przez DirtyDrumzStudio » 2 lut 2018, o 16:36

Tabaluga napisał(a):Ale chodzą mnie słuchy, ze MPC 60 ma coś w sobie.
To "coś" o którym chodzą słuchy to swing w mpc 60/3000 który jest specyficzny oraz "pseudo" [12 bitów na wejsciu i 16 bitów na wyjsciu] 12 bitowe przetworniki ;) Ot cała magia mpc 60
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 827
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez lont1 » 28 cze 2018, o 09:47

nienszkie czasy nastauy kumple, kupienie sprawnej, w peuni wyposażonej mpc 1000 to mordenga
chlip hop sqqqo, 2018 ty bydlaku
lont1
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2018/05/29

przez Przem » 6 lip 2018, o 02:38

lont1 napisał(a):nienszkie czasy nastauy kumple, kupienie sprawnej, w peuni wyposażonej mpc 1000 to mordenga
chlip hop sqqqo, 2018 ty bydlaku


gdyby moja babcia (polonistka) zobaczyła jak się "wypowiadasz" (czyt. jak się wysławia dzisiejsza "muodziesz") to by dostała kolejnego udaru...
Przem
Pad1
 
Posty: 82
Dołączył(a): 2013/01/30
MPC: 2000xl

przez Przem » 6 lip 2018, o 02:41

****************
Przem
Pad1
 
Posty: 82
Dołączył(a): 2013/01/30
MPC: 2000xl

przez Przem » 6 lip 2018, o 02:48

chyba wynikiem chwilowego uniesienia (czyt. dla !@#$%^&* "!@#$%^&* alkoholem") przegiąłem w swoim wpisie. usuńcie dobrzy ludzie
Przem
Pad1
 
Posty: 82
Dołączył(a): 2013/01/30
MPC: 2000xl

przez lont1 » 9 lip 2018, o 16:14

hahaha
keep calm boy
my kumple
lont1
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2018/05/29

Poprzednia strona

Powrót do Offtopic