MPC-forum.eu Your Music Production Center

Instrumenty VSTi w Maschine

Rozwiąż problem z oprogramowaniem od Native Instruments.
Regulamin działu
Obecnie w obiegu są dwie główne wersje Native Instruments Maschine, które troszkę się od siebie różnią w rozmieszczeniu poszczególnych opcji na wyświetlaczach i w samym sofcie (v1.8 i v.2.x). W związku z tym w temacie swojego pytania koniecznie ZAZNACZ WERSJĘ SOFTU dla którego to pytanie jest kierowane.
Znacznik powinien być w nawiasach kwadratowych na początku tytułu wątku np. [1.8] lub [2.0]

przez arecki1995 » 4 lut 2013, o 13:25

Mam problem z dodaniem instrumentów vst do maschine 1.8.2. (nie posiadam kotrolera Maschine tylko padkontrola :D)
W instrumentach wyłapuje mi tylko massiva. Efekty znajduje wszystkie.
Chciałem dodać Battery 3 ale nici z tego. W czym problem ?
Avatar użytkownika
arecki1995
Pad5
 
Posty: 454
Dołączył(a): 2013/01/25
Kontroler: Korg Padkontrol

przez totepady » 4 lut 2013, o 16:34

w opcjach maschine musisz podać ścieżkę dostępu do flderu gdzie trzymasz pluginy i zrobić rescan pluginów. Pamiętaj że 64 bitowa mschine nie widzi 32 bitowych pluginów i na odwrót.
Swoją drogą po co się męczyć z piracką maschine bez kontrolera jak mozesz sobie tanio kupic albo ściągnąć FxPansion Geist....
Geist to jest hmmm... protoplasta wszystkich maschine i renaissance'ów z tą różnicą że działa z absolutnie KAŻDYM kontrolerem a KAŻDA funkcja zawarta w tym programiku może być przypisana do guzika, knob'a czy fadera czyniąc tą wtyczkę naprewdę dobrym powerhorse'em. Za pomocą kontrolera możesz edytować start/end pointy sampla, pitchować go, choppować, uruchamiać filtry itp... zresztą wejdź na YT i poszukaj :)

EDIT: Sorry za literówki ale z telefonu walę
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2032
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez arecki1995 » 4 lut 2013, o 17:44

Ścieżkę folderu podałem, ale tylko massiva z niej wykrywa. Dziwne.
Fx z tego folderu mogę dodać normalnie :D
zaraz stestuje tego geista :D
Avatar użytkownika
arecki1995
Pad5
 
Posty: 454
Dołączył(a): 2013/01/25
Kontroler: Korg Padkontrol

przez Zygmunt » 7 sie 2015, o 23:52

Witam
Mam ten sam problem tyle że w v.2.2 ???
Zygmunt
Padawan
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2015/08/08

przez siemasz3 » 8 sie 2015, o 07:10

2 i pół roku... To trzeba jakąś łopatę Guinessa albo na hall of fame towarzysza wpisać
Avatar użytkownika
siemasz3
Pad6
 
Posty: 680
Dołączył(a): 2014/04/19
Lokalizacja: Essex
MPC: AKAI R.I.P.
Sampler: Korg Triton, TE OP-1
Kontroler: Maschine,Roland A-49
DAW: Cubase SX, FL

przez Zygmunt » 8 sie 2015, o 12:12

Teraz kupiłem :-)
Zygmunt
Padawan
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2015/08/08

przez pietruh » 8 sie 2015, o 13:10

Proszę, załóż nowy temat i nie odkopuj 2,5 rocznego tematu. Jako, że jesteś nowy daje tylko upomnienie słowne.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Avatar użytkownika
pietruh
Pad13
 
Posty: 3010
Dołączył(a): 2013/01/10
Lokalizacja: Bydgoszcz
DAW: Reaper, Live


Powrót do NI Maschine