Witam!
Jaki model samplera (nie tylko Akai) polecacie w cenie do 3500 zł?
Nie mam z nimi dużego doświadczenia, dlatego proszę o uzasadnienie..
Sampler
- dudi
- Pad16
Ten temat tez przenoszę. Zauważyłem, że mierzysz mocno w 500, chyba że to zbieg okoliczności, że oba tematy poszły w tamtym dziale haha
Chcesz nowy czy używany? Na pewno to ma być sampler w stylu MPC/Roland/jeszcze inny klasyk czy może jednak kontroler MIDI też by wchodził w grę?
Jak hardware'owy sampler to ja jestem zwolennikiem MPC i polecam 2500 Można też kupić 1000 i dorzucić resztę na inny sprzęt, bo gramofon, mikser, głośnik, klawisz czy słuchawka też się przyda. Konfiguracji cała masa, odpowiedzi też, musisz nam opisać bardziej jakie masz wymagania, żeby za chwile nie usłyszeć bierz używkę to w ogóle będzie taniej, bo może chcesz tylko nowy sprzęt albo odwrotnie. Trzy i pół kloca to już jest kawałek gotówki, kropla w morzu potrzeb, ale zawsze coś dobrego się wyhaczy.
Chcesz nowy czy używany? Na pewno to ma być sampler w stylu MPC/Roland/jeszcze inny klasyk czy może jednak kontroler MIDI też by wchodził w grę?
Jak hardware'owy sampler to ja jestem zwolennikiem MPC i polecam 2500 Można też kupić 1000 i dorzucić resztę na inny sprzęt, bo gramofon, mikser, głośnik, klawisz czy słuchawka też się przyda. Konfiguracji cała masa, odpowiedzi też, musisz nam opisać bardziej jakie masz wymagania, żeby za chwile nie usłyszeć bierz używkę to w ogóle będzie taniej, bo może chcesz tylko nowy sprzęt albo odwrotnie. Trzy i pół kloca to już jest kawałek gotówki, kropla w morzu potrzeb, ale zawsze coś dobrego się wyhaczy.
- SampleDrummer
- Padawan
Bardzo mi sie podoba MPC 500, ale mi chodzi o coś do grania live bez kompa. Jest jeszcze coś ciekawego?
- dudi
- Pad16
Z kompem też da się grać LIVE, ale zawsze ten komp musi być gdzieś w okolicy. No ja naprawdę szczerze polecam serię od Akai. Jak chcesz lajwiki sypać z rękawa, to 4 dodatkowe pady i funckje oferowane przez JJ OS mogą być przydtne, więc polecam 1000 albo 2500.