MPC-forum.eu Your Music Production Center

akai mpd32

Nie wiesz jaki sampler/kontroler wybrać? Tutaj się dowiesz.

przez fox29 » 25 lis 2014, o 10:39

witam wszystkich co myślicie o akai mpd32 ? bo mamy z kumplami zrobić prezent dla ziomka żeby zaczął się bawić się bitami bo ma na to zajawke ale za bardzo się nie orientujemy jeśli chodzi o mpd32 , proszę o jakieś sugestie i doradzenie przy zakupie tego sprzęciwa , jeszcze jedno czy można mpd32 podpiąć pod subwoffer jak przy np mpc studio ?czy trzeba dokupić jakieś sprzęciwo żeby wszystko wsółgrało jak należy?czekam na komentarze.peace yo
fox29
Padawan
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2014/09/20

przez EasyB » 25 lis 2014, o 11:36

Mpd to kontroler, więc pod subwoofer go nie podepniesz. Ale sprzęt dobry i raczej polecany. Fajny prezent, też taki bym przytulił.

W zasadzie nic więcej nie potrzeba do zabawy, ale przydał by się w przypadku samplingu, jakiś interfejs.


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
EasyB
Pad5
 
Posty: 436
Dołączył(a): 2014/02/03
Lokalizacja: Spk
MPC: 2000
Sampler: ensoniq EPS 16+

przez fox29 » 25 lis 2014, o 11:39

w jakiej cenie jest jakiś tani dobry interfejs?jakiś namiar bym prosił z góry dzięki
fox29
Padawan
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2014/09/20

przez OBRcws » 26 lis 2014, o 00:25

Moim zdaniem wystarczyło by MPD24 .. jedno i to samo a tych dodatkowych pokrętęł i suwaków i tak większość ludzi nie używa więc po co przepłacać... Przy okazji bardziej poręczne bo pady te same.
Avatar użytkownika
OBRcws
Pad7
 
Posty: 904
Dołączył(a): 2013/11/04
Lokalizacja: Barnsley/UK
MPC: Maschine Studio
Kontroler: Fantom G8
DAW: Cubase 8 Pro

przez dabek » 26 lis 2014, o 09:14

tradycyjnie dobry i tani interfejs polecany na forum to focusrite z serii scarlett 2i2 lub 2i4, masz o tym sporo tematów. Polecam również artykuł na zakamarkach: http://zakamarkiaudio.pl/2010/11/jaki-kupic-interfejs-audio.html
Avatar użytkownika
dabek
Pad5
 
Posty: 442
Dołączył(a): 2013/06/15
Lokalizacja: Warszawa
Kontroler: MPC Renaissance

przez Edward1 » 29 gru 2014, o 17:24

Fox ja mam mpd 26 i męcze tylko ręce, jest jednak możliwość zdjęcia obudowy i wmontowania nowych padów i taśmy izolacyjnej czy jakoś tak. pozdro .
Edward1
Padawan
 
Posty: 22
Dołączył(a): 2014/08/28

przez Ende » 6 sty 2015, o 21:52

@UP - jest, tylko to daje szybszą reakcję na stukanie. Pady będą tak twarde, jak były.
Ende
Pad10
 
Posty: 1736
Dołączył(a): 2013/01/27
Lokalizacja: GDZ
DAW: FL

przez Wtorek1088 » 7 sty 2015, o 18:46

W MPD26 wcale pady nie są twarde, twarde pady moim zdaniem są w MASCHINE, MPD ma przyjemne pady i bardzo fajnie się na tym klepie. Miałem zmienione pady w MPD26 na customowe z MPCstuff.com z 2 podkładkami i faktycznie chodzi bardziej o reakcje i grubość niż twardość, chociaż wydawały mi się ciut bardziej miękie.
co do tematu MPD32 i 26 polecam, bardzo dobre na początek walki... miałem i wiem co mówię :)
Wtorek1088
Padawan
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2014/06/07
MPC: MPC Studio
Kontroler: MASCHINE MKII


Powrót do Porównania samplerów i kontrolerów