Potencjometr - Czy jest możliwość kupienia w Polsce?

Opisy i pomysły napraw i modyfikacji MPC.
ODPOWIEDZ
Waski
Pad1
Posty: 27
Rejestracja: 13 mar 2013, o 09:02

Elo! Pytanie do forumowiczów jak w temacie. Czy można kupić taki potencjometr w Polsce? Chodzi mi o tą główną gałkę. Jeżeli tak, to jakie parametry ma taki element? Pozdro!

Zapomniałem.. Potencjometr potrzebny do mpc 1000 ;D
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, o 18:57 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytuj posty
Awatar użytkownika
dudi
Pad16
Posty: 7397
Rejestracja: 7 sty 2013, o 18:26

Chodzi ci o samego knoba? W Polsce może być ciężko, ja nie kojarzę nigdzie takich elementów w stałej sprzedaży. Na mpcstuff $7 tylko wysyłka $20. Jakby cię nie piekliło za mocno, to ja może bym się przyczaił na thick pady i byśmy razem zamówili, ale nie jestem pewien kiedy mogę mieć wolne siano na ten akurat zakup.
Awatar użytkownika
therecording
Pad1
Posty: 39
Rejestracja: 4 lis 2013, o 19:29

Jeśli dobrze poszukać na mpc-forums.com to myślę że można znaleźć dokładne parametry i spróbować znaleźć taki w sklepie w Polsce. Potencjometrów suwakowych nie ma w rozsądnej cenie(a przynajmniej nie do 2500) Jedyne co do tej pory udało mi się w Polsce ogarnąć to tact switche.
Btw. Zamawiając z mpcstuff dolicz sobie jeszcze 30% ceny jako cło.
MPC2500 + ASR-X + S3000
Waski
Pad1
Posty: 27
Rejestracja: 13 mar 2013, o 09:02

SW R.ENCORDER SIM-026MT To jest część której szukam w Polsce, nota katalogowa dla chcących pomóc (jak wciśniecie link to od razu zacznie pobierać notę w pdf) http://www.digchip.com/datasheets/parts ... MT-pdf.php" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Waski
Pad1
Posty: 27
Rejestracja: 13 mar 2013, o 09:02

Sorry że odkopuje temat, ale wydaje mi sie że info o tym "knobie" przydadzą się wielu ziomeczkom :D Sprawa ma sie tak. Pasuje każdy enkoder 24 pulsy/1 obrót. Niestety trzeba grzebać na płytce z elektroniką. Ja przynajmniej musiałem, mialem starą wersję mpc z plastikowym "jogiem". A, i jeszcze jedno. Trzeba miec jjos. Umożliwia zmianę odczytu sygnału z pota. Jak ktos ma podobny problem, służę pomocą :) przeróbka to dosłownie kilka złotych ;)
gartor
Padawan
Posty: 1
Rejestracja: 21 sie 2015, o 09:17

A w internecie jakbyś poszukał? Nawet na zagranicznych portalach aukcyjnych. Może przyślą do Polski.
Myślę, że kolega nie potrzebuje już pomocy w tym temacie. A na pewno nie takiej. ~~pietruh
Noseko
Padawan
Posty: 2
Rejestracja: 28 maja 2018, o 17:22

Ostatnio widziałem taki potencjometr na Amazon w dosyć uczciwej cenie. Dostawa co prawda to aż do 30 dni, ale produkt od wiarygodnego sprzedawcy.
ODPOWIEDZ