MPC-forum.eu Your Music Production Center

Docinanie próbki przypisanej do pada

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.

przez V222 » 6 sie 2013, o 15:03

Witam, pocialem na kawaleczki sampel w systemie jj. Wszystko fajnie ale teraz chcial bym obciac z przodu kawalek z sampla przypisanego do A6... nie ruszajac innych padow, jak to zrobic?? Zdroweczko wariaty!
Ostatnio edytowano 6 sie 2013, o 15:10 przez dudi, łącznie edytowano 1 raz
Powód: edytowałem tytuł
V222
Pad1
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2013/07/12
MPC: 1000 V2

przez b0b » 6 sie 2013, o 15:05

W ekranie głównym, piznij w pada A6 i wtedy mode->trim i powinien Ci się pojawić waveform sampla ktory jest na A6 i wtedy przewijasz START trochę dalej i masz obcięty
Avatar użytkownika
b0b
Pad7
 
Posty: 947
Dołączył(a): 2013/02/22
Lokalizacja: Koszalin
MPC: 2500
Kontroler: LPD8
DAW: Reaper

przez V222 » 8 sie 2013, o 21:15

ok dalm, dalej trim, chop,slice, ustawilem sobie pokretlem na 3 , pozniej enter, podzielil mi to na 3 czesci, pokretlem daje na srodkowa czesc ktora chce, edit, convrt i co tam ustawic?
ogolnie jak daje trim to jak wyciac tylko to co chce? bo nie da sie tak tych lini ustawic ?


lub jak przewijac start w prawo jedna linią ? i co dalej zrobic zeby mi to zapamietalo na tym padzie
V222
Pad1
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2013/07/12
MPC: 1000 V2

przez gimba » 8 sie 2013, o 21:36

Nadus pad a1,modę,trim,i masz sampel nie musisz robi chop czy czegoś innego,będziesz miał widok danej próbki,,w prawym górnym rogu będziesz miał przód i tył,eureka,ziom:-P
gimba
Padawan
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2013/06/03
MPC: 1000

przez dudi » 8 sie 2013, o 21:38

Ale przede wszystkim po co ty dzielisz pociętą próbkę na jeszcze mniejsze fragmenty? To jest całkiem inna operacja niż ta, o którą pytałeś wcześniej. Pisałeś o docięciu próbki, więc w trim mode ustawiasz sobie start i end kółkiem tak żeby ci pasowało. Jak nie potrzebujesz pozostałej części - możesz dać discard i zostanie ci tylko fragment, który miałeś zaznaczony (ten pomiędzy start i end pointami), możesz też tylko zaznaczyć odpowiedni fragment i wtedy tylko zaznaczenie będzie ci odtwarzać jak wciśniesz pada.
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD


Powrót do MPC1000