MPC-forum.eu Your Music Production Center

Pamięć wewnętrzna - czyszcznie ??

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.

przez niwy » 24 sty 2016, o 15:09

Heja. Jest szansa na wyczyszczenie tego z pamięci wewnętrznej ?? zapisane to jest w tych 16mb które posiada 1k.

Obrazek
niwy
Padawan
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2015/11/17

przez totepady » 24 sty 2016, o 15:45

aleś obrazkiem zasadził.... :co:

generalnie to nie da się wymazać wewnętrznej pamięci factory os'u bez pewnych walkaround'ów. Jeżeli tak bardzo cię wkurzają te sample to poprostu wyłącz je z autoload'u.
Jeżeli jednak nie możesz żyć z tymi samplami sądząc że zabierają ci cenną pamięć (bullshit) to poprostu sformatuj wewnętrzną pamięć i gdy format dojdzie do 98-99% poprostu wyłącz MPC żeby nie mogła dopisać tych sampli spowrotem - ROBISZ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

Swoją drogą to JJ ma wymazane te sample i nawet nie chcę pytać czemu siedzisz na fabrycznym os'ie :|
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2037
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez niwy » 24 sty 2016, o 15:57

Mam JJOS 3.15 wiec nie wiem czemu one są a fabrycznej pamięci nie moge wymazać bo występuje błąd.
niwy
Padawan
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2015/11/17

przez niwy » 29 lut 2016, o 21:35

Poprawiam fotke moze komuś przydażyło się to co mi. Wruciłem do Akai OS myslalem ze cos pomoże ale dalej to samo. Ma ktoś jakąś rade ??

https://drive.google.com/file/d/0B_jdEH ... sp=sharing
niwy
Padawan
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2015/11/17


Powrót do MPC1000