MPC-forum.eu Your Music Production Center

Kwatyzacja i swing w fl studio

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.

przez wmsmza82 » 1 kwi 2014, o 14:40

Jak w Fl studio najlepiej ustawic kwantyzacja i swing? z gory dziekuje za porady.
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez gwozdziu » 1 kwi 2014, o 14:44

Najlepiej to na ucho :)
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
gwozdziu
Pad1
 
Posty: 50
Dołączył(a): 2014/03/18

przez aisbeatz » 1 kwi 2014, o 16:51

Swing ustawiasz na sekwencerze, w prawym górnym rogu masz suwak SWING, natomiast kwantyzację zmieniasz w piano roll, musisz kliknąć na 'magnes' dokładnie to się nazywa 'Snap to grid' i tam ustawiasz np. 'none' żeby wyłączyć kwantyzację lub wybierasz którąś z dostępnych opcji w zależności od tego co chcesz zrobić. :D
Avatar użytkownika
aisbeatz
Pad5
 
Posty: 451
Dołączył(a): 2013/12/15
Lokalizacja: Łódź
Kontroler: Launchpad, MINILAB
DAW: FL Studio 12

przez gwozdziu » 1 kwi 2014, o 16:53

A ja zrozumiałem że ty wiesz jak się to robi tylko jak to ustawić żeby brzmiało najlepiej.
Przepraszam nieporozumienie :blush:
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
gwozdziu
Pad1
 
Posty: 50
Dołączył(a): 2014/03/18

przez dudi » 1 kwi 2014, o 19:23

gwozdziu napisał(a):A ja zrozumiałem że ty wiesz jak się to robi tylko jak to ustawić żeby brzmiało najlepiej.

Coś czuję, że właśnie o to pytał :)
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7487
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez gwozdziu » 1 kwi 2014, o 19:26

I już nie wiem czy przepraszać czy nie ;D
"Jeśli czasy są dobre, to wódka jest zdrowa"
gwozdziu
Pad1
 
Posty: 50
Dołączył(a): 2014/03/18

przez dudi » 1 kwi 2014, o 19:28

Ja robię tak:
1. Zawsze myślę zanim coś zrobię.
2. Nigdy tego nie żałuję ;v
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7487
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez basydlakasy » 6 kwi 2014, o 19:26

Jesśi chodzi o swing to polecam gb ;)
basydlakasy
Pad1
 
Posty: 44
Dołączył(a): 2014/04/06

przez piotraz » 6 kwi 2014, o 19:27

Można trochę jaśniej? :P
Avatar użytkownika
piotraz
Pad6
 
Posty: 689
Dołączył(a): 2013/08/10
Kontroler: cme mkey, maschine
DAW: FL, Maschine

przez basydlakasy » 7 kwi 2014, o 00:29

piotraz napisał(a):Można trochę jaśniej? :P

http://www.image-line.com/plugins/Effects/Gross+Beat/
basydlakasy
Pad1
 
Posty: 44
Dołączył(a): 2014/04/06

przez LuK4sz » 9 gru 2018, o 22:50

Nie ufałem nigdy FL i swing zawsze był na 0 ale to chyba kwestia przywiązania bardziej do Cubase SX i podpiętej Battery 3, która ma b. dobry generator obwiedni AHDSR. W FL niekiedy miałem wrażenie, że ścieżki się rozjeżdżają przy włączonym swingu mimo jego elastyczności, ale nie wnikam w to.
Avatar użytkownika
LuK4sz
Padawan
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2017/02/16
Lokalizacja: Kielce, CK
MPC: MPC1000
DAW: Emagic Logic


Powrót do FL Studio



cron