MPC-forum.eu Your Music Production Center

Akai LPD 8

Dosłownie wszystko na temat Abletona.

przez Mamut1234 » 18 maja 2015, o 20:55

Witam! Jestem nowy, więc proszę mnie niszczyć od razu za błędy jakiekolwiek ;D Mam Akai LPD 8 i pracuję w Ableton 8 (ćwiczę), wszystko gra, bawię się samplami i rytmami, ale nie wiem jak nałożyć na gałki efekty. Zazwyczaj robię to tak, że biorę sobie jakiś Kit, do niego sobie wrzucam sample i robię muzykę, ale za cholerę nie wiem jak na pokrętła ustawić efekty (chodzi mi oczywiście o pokrętła na Akai). Proszę o pomoc! Wiem, że może słabo, to wszystko brzmi, ale dopiero zaczynam... Z góry Dzięki !
Mamut1234
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2015/05/18

przez dudi » 19 maja 2015, o 11:15

1. LPD to nie sampler - przeniosłem.
2. Pytasz o konkretny soft, więc na przyszłość zadawaj pytania w odpowiednim dziale.
3. Merytorycznie nie pomogę, bo nie korzystam z Abletona.
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7487
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD

przez totepady » 20 maja 2015, o 18:44

W związku z moją wczorajszą obietnicą oraz moim dobrym humorem w dniu dzisiejszym dostaniesz odpowiedź 10 minut wcześniej :P

Uwaga nadchodzi !!!!

1. W preferencjach abletona wybierz sobie LPD8 jako swój kontroler a pokrętła będą się automatycznie mapować do pierwszych 8 parametrów wybranego urządzenia / efektu. Bankami możesz sobie przeskakiwać lewo / prawo co 8 parametrów.

2. Aby zmapować na twardo wystarczy wcisnąć przycisk MIDI w prawym górnym rogu, wybrać parametr i pokręcić interesującym cię pokrętłem

Przeczytaj mój podpis i wrzuć to w translatora :|
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez Mamut1234 » 20 maja 2015, o 19:57

Dziękuję Bardzo! Pomogliście! Dzięki! Jeszcze mam pytanie jedno: w Abletonie, gdzie mogę znaleźć zbiór wszystkich efektów? Jeśli coś takiego w ogóle jest, np: że na pokrętło zakładam delay, albo reverb
Mamut1234
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2015/05/18

przez totepady » 20 maja 2015, o 20:58

Obrazek

a browsera próbowałeś ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN


Powrót do Ableton



cron