MPC-forum.eu Your Music Production Center

Efekt Nagrania.

Dosłownie wszystko na temat Abletona.

przez Mamut1234 » 24 maja 2015, o 20:26

Witam! Jestem nie lubiany za lenistwo, ale muszę o to zapytać. Mam taki problem, mam kontroler, pracuję w Abletonie, odpalam go i tak:
1.Włączam Kit
2.Na niego wrzucam jakiś sampel
3.W rozwinięciu sampla włączam filtry
4.Włączam Mapowanie MIDI, ustawiam na gałkach: "Freq" i "Res"
5. Zaczynam Grać i Nagrywać, posługuję się nimi - wszystko pięknie

Odpalam nagranie. Nagranie jest, ale bez efektów pokręteł. Ma to coś wspólnego z tym, że nagrałem to w komórce ?
Mamut1234
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2015/05/18

przez totepady » 26 maja 2015, o 09:44

Sprecyzuj bo nic się nie da z tego postu zrozumieć - jaka komórka ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez dejfid » 24 lip 2015, o 13:54

Jemu chodzi o MIDI clip.

nie mam teraz jak sprawdzic ale wydaje mi sie, ze automatyzacje nagrywa tylko w oknie aranzacji

Wysłane z mojego Kiano Elegance by Zanetti przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dejfid
Pad2
 
Posty: 106
Dołączył(a): 2013/08/06
Kontroler: Mashine Mikro
DAW: Ableton


Powrót do Ableton



cron