MPC-forum.eu Your Music Production Center

Problem z cut itself (werble) w czasie odtwarzania

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.

przez FanaticBeats22 » 5 sty 2016, o 19:49

Siemano! Zawsze myślałem, że FL znam już dosyć dobrze, ale człowiek nie jest nieomylny, więc mam problem :P Konkretnie, ustawiłem wszystkie patterny na playliście w FL11, odtwarzam cały utwór i wszystko dobrze do momentu przejścia z refrenu do zwrotki.
Pokaże w czym problem:

SCREEN Z FL: http://www118.zippyshare.com/v/SNCsflbk/file.html

TRACK: https://soundcloud.com/emcee_1812/p1-trap

Werble mimo tego, że nie ma ich na playliście i mają włączoną opcję "cut itself" grają zarówno w czasie utworu, jak i po jego zakończeniu :P Ktoś wie jak rozwiązać ten kłopot? Anybody? :)
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
Avatar użytkownika
FanaticBeats22
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2014/10/29
Lokalizacja: Lublin, woj.lubelskie
MPC: MPC 500
Kontroler: M-AUDIO OZONE, Q802
DAW: FL 11

przez MadBullBeats » 5 sty 2016, o 20:04

Musisz ustawić ten sam cut numer do tego co chcesz,żeby odcinało czyli jak np.werbel ma wpisaną cut 12 i cut by 12 to ten sam numer cut i cut by musi być do tego co ma odcinać - nie jestem na Fl więc Ci dokładnie nie powiem gdzie,kliknij na werbel i obczaj jaki ma numer cut I cutby chyba w opcji MISC o ile się nie mylę
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 707
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez FanaticBeats22 » 5 sty 2016, o 20:30

KlijentEastwood napisał(a):Musisz ustawić ten sam cut numer do tego co chcesz,żeby odcinało czyli jak np.werbel ma wpisaną cut 12 i cut by 12 to ten sam numer cut i cut by musi być do tego co ma odcinać - nie jestem na Fl więc Ci dokładnie nie powiem gdzie,kliknij na werbel i obczaj jaki ma numer cut I cutby chyba w opcji MISC o ile się nie mylę


Ok, już ogarniam. Dzięki za wskazówkę, napiszę zaraz czy zadziałało :D

PS. Zmieniłem cut i cut by (jest w opcji MISC), ale nie zadziałało...
Nie wiem o co chodzi, bo mam np. 6 werbli na patternie i każdy ma inne cut i cut by, ale jak zmieniam to nic nie działa, klikam cut itself i zmienia na poprzednie wartości.
Pierwszy werbel ma cut 17 cut by 17 a ostatni cut 8 by 8
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
Avatar użytkownika
FanaticBeats22
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2014/10/29
Lokalizacja: Lublin, woj.lubelskie
MPC: MPC 500
Kontroler: M-AUDIO OZONE, Q802
DAW: FL 11

przez MadBullBeats » 5 sty 2016, o 20:57

Jak robiłem w Fl to dawałem te same wartości i trybiło więc nie wiem bo nie mam kompa teraz na urlopie jestem,nie wiem tylko czemu zmienia Ci wartości po zmianie,zaznacz wszystkie cut itself a potem zmien wszystkie na np.cut17 i cutby17 i puść track
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 707
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez FanaticBeats22 » 5 sty 2016, o 21:02

KlijentEastwood napisał(a):Jak robiłem w Fl to dawałem te same wartości i trybiło więc nie wiem bo nie mam kompa teraz na urlopie jestem,nie wiem tylko czemu zmienia Ci wartości po zmianie,zaznacz wszystkie cut itself a potem zmien wszystkie na np.cut17 i cutby17 i puść track


Tylko, że u mnie od początku każdy werbel miał inne wartości a jak je zmieniłem na te same to nie zaskoczyło... No, ale spróbuje po raz kolejny to zrobić - mam nadzieje, że się uda
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
Avatar użytkownika
FanaticBeats22
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2014/10/29
Lokalizacja: Lublin, woj.lubelskie
MPC: MPC 500
Kontroler: M-AUDIO OZONE, Q802
DAW: FL 11

przez MadBullBeats » 5 sty 2016, o 21:07

Tak jest,że każdy ma inne wartości np werbel ma cut1 cutby1 stopa cut2 cutby2 hat cut3 cutby3 więc klikasz cut itself na paternie a potem w MISC zmieniasz wartości na jakie chcesz a w Twoim przypadku takie same jak ma werbel
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 707
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez FanaticBeats22 » 5 sty 2016, o 21:50

KlijentEastwood napisał(a):Tak jest,że każdy ma inne wartości np werbel ma cut1 cutby1 stopa cut2 cutby2 hat cut3 cutby3 więc klikasz cut itself na paternie a potem w MISC zmieniasz wartości na jakie chcesz a w Twoim przypadku takie same jak ma werbel


Po kilku próbach i odnalezieniu odpowiednich wejść i wyjść, udało się :)

Nie do końca teraz pamiętam jak to zrobiłem, ale grunt, że działa jak należy :)

Dzięki za pomoc KlijentEastwood! Sam bym tego nie rozwiązał ;p Temat do zamknięcia
,, The ring you gon kiss it,
The holy ones did this I handle they bussines"
Avatar użytkownika
FanaticBeats22
Pad1
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2014/10/29
Lokalizacja: Lublin, woj.lubelskie
MPC: MPC 500
Kontroler: M-AUDIO OZONE, Q802
DAW: FL 11

przez dudi » 7 sty 2016, o 13:53

Obrazek
Avatar użytkownika
dudi
Tape the tapes
 
Posty: 7492
Dołączył(a): 2013/01/07
MPC: 2000 / 2500
Sampler: Akai S1000HD


Powrót do FL Studio