MPC-forum.eu Your Music Production Center

Fl studio 10 ni maschine mk1 template

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.

przez wmsmza82 » 17 lut 2016, o 09:31

Witam, czy ktos z forumowiczow ma gotowy plik template do fl studio 10, taki aby działaly pady ni maschine mk1 w fpc w fl 10? dzieki z gory za wrzute. Pozdrawiam.
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez raga138 » 17 lut 2016, o 10:39

Chyba na forum fl widzialem
Avatar użytkownika
raga138
Pad1
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016/01/21

przez wmsmza82 » 17 lut 2016, o 11:15

podlinkujesz? bo za chiny ludowe nie moge tego znalezc nigdzie... :( bede wdzieczny
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez raga138 » 17 lut 2016, o 12:14

Na ori forum bylo to gdzies bo tam znalazlem gotowe setipy do innych sprzetow. Jak cos to jeszcze forum Machiny ci zostalo
Avatar użytkownika
raga138
Pad1
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016/01/21

przez wmsmza82 » 18 lut 2016, o 09:21

Nie moge tego znalezc :( moze bys mi wyslal na maila taki template?
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez raga138 » 18 lut 2016, o 09:35

Ale ja nie mam maszyny a templaty szukalem pod inne controlery i klawiaturę sterującą. Było tam tego trochę i do maszyny też widziałem. Zapytałeś tam na forum?
Avatar użytkownika
raga138
Pad1
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016/01/21

przez wmsmza82 » 18 lut 2016, o 10:31

jestem teraz w pracy nie mam za bardzo czasu szukac , zarzuc linkiem do tego formu bede wdzieczny, pozdrawiam
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez raga138 » 18 lut 2016, o 10:45

Common ziom - wpisz w googlach forum image line ;)
Avatar użytkownika
raga138
Pad1
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016/01/21

przez wmsmza82 » 18 lut 2016, o 11:13

ok dzieki :) bede szukac , szkoda ze Native Instruments tak olewa fl studio
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez raga138 » 18 lut 2016, o 11:35

Atakuj tez support. Pomogli mi kiedys z dziwnymi sterownikami to starego sprzetu Rolanda.
Avatar użytkownika
raga138
Pad1
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2016/01/21

przez wmsmza82 » 18 lut 2016, o 13:56

Napisalem do suportu, zobaczymy czy pomoga, na necie nigdzie nie moge znalezc tego template powinni to miec na swojej stronce, coraz bardziej sie zniechecam do maschine i chyba sie przezuce na jakas mpc standalone.
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez wmsmza82 » 18 lut 2016, o 18:05

Support przyslal mi takie rozwiazanie http://www.native-instruments.com/en/support/knowledge-base/show/989/using-maschines-host-transport-control-feature-in-fl-studio/
z ktorego juz korzystalem wczesniej, i dalej nic jak wchodze do fpc to po wcisnieciu przykladowo na pad 1 otwiera mi sie mixer z fl studio i podswietla mi sie channel 1, i pozniej analgoczinie pad 2 to chanel 2 itd. NIe mam pojecia jak to zrobic zeby pady z ni maschine odpalaly mi te same pady w FPC... Bardzo prosze forumowiczow o pomoc. Z gory dziekuje.
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22

przez MadBullBeats » 19 lut 2016, o 10:21

Próbowałeś opcji link to controler ?Tam w Fpc wybierasz np.pad 1 klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcje link to controler a potem w maschine wciskasz pad do ktorego chcesz przypisać itd.nie wiem czy pomoże,ale warto spróbować
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 707
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez wmsmza82 » 19 lut 2016, o 14:14

Ok dzieki za podpowiedz bede probowac jak bede miec chwile to dam znac czy cos dalo. Pozdrawiam.
wmsmza82
Pad2
 
Posty: 133
Dołączył(a): 2013/11/22


Powrót do FL Studio



cron