MPC-forum.eu Your Music Production Center

S3000xl - problem z sygnalem midi

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)

przez kazy33 » 27 kwi 2018, o 17:49

Witam serdecznie :)
Coś przestawilem w mojej esce. Mam klawiaturę midi podłączona tak jak należy, sygnał jest odbierany, dioda mruga itd. Ale sampel Nie jest wyzwalany. Wszystko było okej, tylko nagrzebalem coś w ustawieniach programu? Grzebalem w necie również, szukając rozwiązania, bez powodzenia.moze jakiś kontakt w tej kwestii? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
kazy33
Padawan
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2018/01/31

przez DirtyDrumzStudio » 1 maja 2018, o 09:49

Sprawdź ustawiebua programu
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 800
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Earthman » 2 maja 2018, o 11:21

sprawdz czy w mixie nie masz volume probki na 0 lub ktorys z indywidualnych wyjsc ustawione lub czy ktorys keygroup nie odcina drugą pusta próbką
Earthman
Pad1
 
Posty: 79
Dołączył(a): 2015/11/07
MPC: 2000, 2000xl
Sampler: s900, s1000, s3000
Kontroler: mpk25
DAW: cubase

przez kazy33 » 3 maja 2018, o 12:57

Dźwięki fabryczne również mają ten problem.
Przycisk ENT/PLAY działa jak należy
Indywidualnych wyjść nie mam.
Zgrzebalem cały sampler na tyle Co się znam i lipa
Czy jest możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych?
kazy33
Padawan
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2018/01/31

przez DirtyDrumzStudio » 5 maja 2018, o 14:19

Zrób zdjęcia wszelkich ustawien w mikserze s3000 oraz ustawien programu, łatwiej będzie ci pomóc
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 800
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4


Powrót do Inne