MPC-forum.eu Your Music Production Center

Dziwne zachowanie pada

Pytania i opinie dotyczące MPC500.

przez Rudek » 16 gru 2018, o 21:42

Witam
Niedawno nabyłem MPC 500 i jeden z padów dziwnie się zachowuje.
Pad z numerem 1 w banku C (tylko w banku C) po nagraniu sekwencji odtwarza sampel z banku A z pada 1... Sprzedający twierdzi, że jest to kwestia ustawienia pada. Ktoś może wiedzieć co jest z tym nie tak?
Filmik pokazujący ustawienie pada C1
https://www.youtube.com/watch?v=pa-CGCrjKFg
A tutaj filmik pokazujący zachowanie pada C1
https://www.youtube.com/watch?v=hX2IIG9Y7Q0
Rudek
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2018/11/25

przez LuK4sz » 16 gru 2018, o 23:28

w mojej 1000 zaznaczam bank, w ktorym chce podmienić próbkę i po kolei -> program -> wybieram program, który chce zmodyfikować -> uderzam w fake pada i kręcąc jog'iem podpinam interesujący mnie sampel -> na koniec SAVE i wuala.
Avatar użytkownika
LuK4sz
Padawan
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2017/02/16
Lokalizacja: Kielce, CK
MPC: MPC1000
DAW: Emagic Logic

przez Rudek » 17 gru 2018, o 17:41

Na filmiku mam podegrany kick pod tego pada, co w sumie słychać. Gdy nagrywam sekwencje to słychać że wybijam stopę, ale po zapętleniu sekwencji słychać sampel podegrany pod pada z innego banku...
REC, PLAY START -> kick, kick, kick przerwa -> zapętlenie: jakiś sampel, jakiś sampel, jakiś sampel, przerwa :/
Jak podegram na czysto tylko coś pod pad 1 bank C, gdy reszta padów jest pusta to mam:
REC, PLAY START -> jakiś sampel, jakiś sampel, jakiś sampel przerwa -> zapętlenie: cisza.
Rudek
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2018/11/25

przez Tabaluga » 17 gru 2018, o 20:42

Jak tak się zachowuje jeden pad i tylko w banku C to ja bym sobie tym głowy nie zawracał, ale może pomoże jakiś forumowy elektryk.
Tabaluga
Padawan
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2016/06/28
Lokalizacja: Rzeszów
MPC: 1000, 4000

przez Rudek » 17 gru 2018, o 21:03

Niby mała usterka, tylko kupując mpc'tke kierowałem się tym, żeby była w jak najlepszym stanie, żeby zestaw był kompletny na wypadek gdybym chciał ją sprzedać potem... :/
Dzięki za posty. Mam nadzieje, że ktoś jeszcze się odezwie.
Rudek
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2018/11/25

przez Ivandersg » 18 gru 2018, o 13:44

Jak tutaj nie znajdziesz pomocy to może na jakimś forum poświęconym elektryce.
Ivandersg
Padawan
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018/12/11

przez djfunnynut » 20 gru 2018, o 07:10

Najlepiej elektro-mechanik ;-)

Sam tak mam, że przy graniu/nagrywaniu gra mi zapisany pad.
Przy odtwarzaniu gra co innego.
Tylko że mi to nie przeszkadza bo jest gdzieś na D ;-)

Spróbuj zmienić coś nutach. Kombinuj w ustawieniach.
Avatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
 
Posty: 313
Dołączył(a): 2013/06/21
Lokalizacja: jastrzębie zdrój
MPC: mpc 500


Powrót do MPC500