Siemka mordy
Mam propozycję dla zawziętych producentów posiadających Rena
Jeśli chcecie instrukcję do Rena ( 219 stron ) w języku polskim to mam propozycję aby przetłumaczyć ją razem bo jakoś nie mogę doszukać się jej w necie.
Proponuje zebrać chętnych i niech każdy przetłumaczy swoje np. 20 stron, a następnie zmontuje to w całość i otrzymamy piękną instrukcję do MPC
Póki co jestem pierwszym chętnym i mam już 6 przetłumaczonych stron ( coraz bliżej do celu ).
Czekam na chętnych Nie mam zamiaru tłumaczyć tego w pojedynkę i potem rozdawać wszystkim swoje owoce pracy
Także w komentarzach możecie składać swoją kandydaturę do tej akcji
Pozdrawiam, Gadek
MPC RENAISSANCE - INSTRUKCJA PL
- KAIXER
- Pad1
Próbowałem wcześniej ale chyba nie było siły przebicia , nikomu sie nie chce dać wiedzy chyba za darmo , taki kraj tacy ludzie
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
podejrzewam że, nie wiedzy a czasu... 200 stron to kupa tekstu i zarazem czasu który musiałbys spędzić na tłumaczeniu takiego dokumentu. Czas ten mógłbys spożytkować na zrobieniu kilku bitów, nakarmieniu dzieciaka czy zabraniu żony na....lody . Taka tłumaczona instrukcja jest bądź co bądź jest owocem ciężkiej pracy którą tak naprawdę każdy będzie miał w d**pie tak samo jak ma w d**pie pracę kilkudziesięciu osób podczas ściagania płyty, filmu lub gry z netu.KAIXER pisze:nikomu sie nie chce dać wiedzy chyba za darmo , taki kraj tacy ludzie
Nie uwieżę że ludzie ściągają takie rzeczy z wyrzutami sumienia a tym bardziej nie uwierzę że ktoś na okładce swojej płyty napisze: Kaixer - dzieki za spolszczenie instrukcji bo bez tego ta płyta by nie powstała
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Pad1
totepady przecież nam tu nie zależy na tym, żeby ktoś sobie pobierał naszą instrukcje za darmo Napisałem jasno, że każdy tłumaczy swój przydział, wysyła do mnie i otrzymuje całość. A to przecież oznacza, że jak nie przetłumaczy nic to nie dostanie NIC Po 2 czytając tą instrukcję i tłumacząc ją można od razu trenować wszystko na samplerze tak ? Ja nie widzę tu żadnych przeszkód
Płyniemy tworząc bit, jakby wokół świat znikł
Samplery łączą się z nami, jak avatary z duszami
O brzmienia walczymy sami, żaden z nas nie zamilkł
- dudi
- Pad16
totepady pisał odnośnie przetłumaczenia instrukcji przez jedną osobę, twoja idea jest okay, ale chętnych z tego, co widzę nie ma. Ja już nie raz pisałem (jako filolog ang.), że tłumaczenie czegoś takiego to nie tyle jest trudna sprawa, ale czasochłonna i to właśnie za to ludzie biorą połowę hajsu. Druga połowa to najzwyczajniej w świecie wiedza, którą po to zdobywali, żeby dała im na chleb.
-
- Pad1
Dudi, co sadzisz o tym, żebym napisał do obsługi klienta oficjalnej strony akai i zapytał o ową instrukcję w języku polskim ?
- KAIXER
- Pad1
Racja ale co nam szkodzi zmieniać świat na lepszyNie uwieżę że ludzie ściągają takie rzeczy z wyrzutami sumienia a tym bardziej nie uwierzę że ktoś na okładce swojej płyty napisze: Kaixer - dzieki za spolszczenie instrukcji bo bez tego ta płyta by nie powstała
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad1
KAIXER lecimy z tą instrukcja po 5 stron dziennie ? za 20 dni będzie nasza
co o tym sądzisz ?
co o tym sądzisz ?
- KAIXER
- Pad1
gdybym posiadał wiedze mogącą przetłumaczyć tę biblie , niestety az tak zaawansowany nie jestem ale z chęcią pomoge w miare mych możliwości
-
- Pad1
hmm, mój angielski też nie jest nie wiadomo jak perfekcyjny ale ja proponuje zrobić tą instrukcję tak :
Zaczniemy bez tłumaczenia spisu treści bo liczby stron po przetłumaczeniu mogą się nie zgadzać. Kolejną sprawą będzie to, że warto przetłumaczyć sobie jeden wątek, następnie sprawdzić jak to wygląda w praktyce i opisać to jak najprościej w naszej instrukcji. Odezwij się do mnie jak zobaczysz ten post i ustalimy od kiedy zaczynamy, będziemy tłumaczyć po minimum 2 strony dziennie każdy z nas i pisać instrukcję najlepiej za pomocą google translate I łatwo obliczyć, ze za 50 dni cała instrukcja jest nasza, a na dodatek w ciągu tych 50 dni walniemy spory progress na samplerze
Zaczniemy bez tłumaczenia spisu treści bo liczby stron po przetłumaczeniu mogą się nie zgadzać. Kolejną sprawą będzie to, że warto przetłumaczyć sobie jeden wątek, następnie sprawdzić jak to wygląda w praktyce i opisać to jak najprościej w naszej instrukcji. Odezwij się do mnie jak zobaczysz ten post i ustalimy od kiedy zaczynamy, będziemy tłumaczyć po minimum 2 strony dziennie każdy z nas i pisać instrukcję najlepiej za pomocą google translate I łatwo obliczyć, ze za 50 dni cała instrukcja jest nasza, a na dodatek w ciągu tych 50 dni walniemy spory progress na samplerze
- Gramofon
- Padawan
Witkacy,
Odgrzeję kotleta, choć pewnie szybko wystygnie... Czytałem posty odnośnie Rena, bo przymierzam / ałem się do kupna i zainteresował mnie temat. 3ba oddać, że Twój pomysł Gadek - wg mnie jest przezajebisty. Nastrajasz pozytywnie na jego wykonanie, a Twój plan jest w 100% do obrobienia, po prostu zacnie! Propsy za to i jeżeli znajdą się chętni i obejmiecie to choć w połowie to już wygraliście! Przez lektury, które tu studiuję coraz chętniej zbliżam się do 2500. Zdrówka i wytrwałości
Odgrzeję kotleta, choć pewnie szybko wystygnie... Czytałem posty odnośnie Rena, bo przymierzam / ałem się do kupna i zainteresował mnie temat. 3ba oddać, że Twój pomysł Gadek - wg mnie jest przezajebisty. Nastrajasz pozytywnie na jego wykonanie, a Twój plan jest w 100% do obrobienia, po prostu zacnie! Propsy za to i jeżeli znajdą się chętni i obejmiecie to choć w połowie to już wygraliście! Przez lektury, które tu studiuję coraz chętniej zbliżam się do 2500. Zdrówka i wytrwałości
-
- Padawan
Witam , Panowie mam PROBLEM z odkupionym MPC Renaissance , działa mi w trybie wersji demo i szumy sie pojawiają . Sprzedawca wgrał na mojego laptopa ( z i5 procek Windows 8 ) oryginalne płytki - software i reszte i wyskakuje mi komunikat żebym wpisał klucz .... po wpisaniu klucza dalej to samo . Dziwne to jest bo dzień wcześniej sprzedawca przy mnie grał na tym ale na swoim pc . CO MAM TERAZ ZROBIĆ ? rejestrować sie na stronce AKAI i czekać na przysłanie klucza ? czy wywalić te maszynkę na śmietnik ? . Pierwszy raz kupiłem MPC i jestem Zielony w temacie ... Pomóżcie Prosze bo dostane chyba wylewu ! Pozdrawiam wszystkich .
Ziomuś pisz do przyjaciół z akai niech ci nowy klucz przyślą, o ile mnie pamięć nie myli każdy klucz ma ograniczoną ilość aktywacji. Pozdrówka