Problem z nagrywaniem z mixera \ustawienia fl?

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
ODPOWIEDZ
payday
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc ;> Fl studio mam oryginał
Karol
Pad1
Posty: 77
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

Specem od Fl’a nie jestem, ale masz ASIO, tam spróbuj ustawić sterownik
payday
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Mam ,sprawdzona opcja również.Narazie jest !@#$%^&* wielka z tym ,ale narazie działam na audiacity.Więc na bank coś na mixerze w fl mam źle ustawione...ale dzięki za zainteresowanie ziom ,Peace
payday
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Swoją drogą troche kuleje te forum
Karol
Pad1
Posty: 77
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

payday pisze: 12 maja 2022, 23:00 Swoją drogą troche kuleje te forum
Forum ma teraz renesans. Cierpliwosci :hah:
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 822
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

payday pisze: 07 maja 2022, 18:19 Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc ;> Fl studio mam oryginał
Ale powiedz co Ty nagrywasz i czym? Majkiem, czy liniowo? Jak kiedyś podłączałem mikser pod kompa, to też miałem podobnie podczas nagrywania wokali. Sprawę defacto rozwiązało wpięcie słuchawek pod kompa, a nie pod wyście słuchawkowe w mikserze.

Forum jest jakie jest. Trzeba się cieszyć, że jeszcze hula.
ODPOWIEDZ