Stabilność „nowszych” mpc’tek

ODPOWIEDZ
Karol
Pad1
Posty: 86
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

Pytanie do użytkowników Live, One, X itd.. która z tych maszynek jest najstabilniejsza? Czy ktoś miewa problemy techniczne z którymś z w/w modeli? Zawiechy, lagi, inne dziwne rzeczy.. I pytanie jeszcze odnośnie Live 1 i Live 2; duża różnica w pracy?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin
Posty: 2099
Rejestracja: 23 sty 2013, 17:00

temat rzeka...
generalnie wszystkie nowe MP latają na tym samym OS'ie więc jakiekolwiek potencjalne problemy będą takie same na wskroś wszystkich modeli.
Z tego co tak patrzę na te !@#$%^&* stronki FB to ludzie mają najczęściej problemy spowodowane braqkiem wiedzy lub po prostu głupotą.
Osobiście nie mogę powiedzieć nic o swojej bo moja ma kompletnie rozgrzebany system i uruchamiałem już na niej wszystko - zaczynając od force'a, przez wszystkie odmiany Engine OS'a - systemy denona, numarka a nawet....Doom'a ;D
Do tej pory przy "normalnym" użytkowaniu nie zawiesiła mi się jeszcze ani razu, natomiast wiem że MP Bizona coś tam krzaczyła ale pomogłem zainstalować na niej "odblokowany" system i z tego co mi wiadomo od tamtej pory działa zajebiście :niepewny:
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Karol
Pad1
Posty: 86
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

Uuuu... 🤔
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 839
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

DonPadzior pisze: 03 cze 2022, 12:17 natomiast wiem że MP Bizona coś tam krzaczyła ale pomogłem zainstalować na niej "odblokowany" system i z tego co mi wiadomo od tamtej pory działa zajebiście :niepewny:
To chyba Maćkowi pomagałeś instalować, nie mi ;>
Ja tam mam soft chyba 2.7 jeszcze. Zwiechy też żadnej chyba nigdy nie miałem na MK1, przynajmniej nie przypominam sobie, a trochę na niej godzin przepracowałem.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin
Posty: 2099
Rejestracja: 23 sty 2013, 17:00

bizon pisze: 03 cze 2022, 22:54 To chyba Maćkowi pomagałeś instalować, nie mi ;>
Ja tam mam soft chyba 2.7 jeszcze. Zwiechy też żadnej chyba nigdy nie miałem na MK1, przynajmniej nie przypominam sobie, a trochę na niej godzin przepracowałem.
aaaa... możliwe lol .
Swoją drogą, to on nie miał twojej przez przypadek ? Tak mnie się coś kojarzy ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 839
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

No teraz to prawdę piszesz ;)
Pożyczyłem mu żeby sobie obadał Live, zanim się zdecyduje na zakup.
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Cześć. Użytkuje drugi miesiąc MPC One+ i generalnie jestem zadowolony aczkolwiek nie jest idealnie stabilna. Zdarza sie, że czasem dłużej "pomyśli" ale to drobny pikuś. Ostatnio mi 2 projekty poprostu się zepsuły. Nie moge ich wczytać. Nic nie usuwałem z karty sd więc mam pewność, że to poprostu z dnia na dzień siadło bez przyczyny z mojej strony. Odtąd zapisuje wszystkie projekty na kompa w postaci kopii zapasowych. Z tych utraconych projektów ostały się sample tak jak je pociąłem więc jestem w stanie to odtworzyć ale mimo wszystko trochę czasu mi to zajmie. Czy te kopie zapasowe zawsze się odpalą gdy ewentualnie je wrzucę na sd? Tego nie umiem jeszcze wam powiedzieć. Na pewno będę wracał na forum i dzielił się tym co zaobserwuje. Pozdrawiam
endeiks
Pad1
Posty: 30
Rejestracja: 10 maja 2023, 17:16

Hej, proponuję sprawdzić czy masz oryginalny zasilacz. Miałem bardzo podobne problemy ze starszym modelem i skończyły się w momencie kiedy kupiłem nowy zasilacz.
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Zasilacz był w zestawie w oryginalnym pudełku ze sklepu djshop 😃
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Dołączam fotkę tego błędu przy wczytywaniu projektu. Ktoś może mi wyjaśnić czemu tak się dzieje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 839
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

Rób sobie backup projektów na komputerze. A kartę masz jakąś lepszą, czy jakiś najtańszy noname?
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Tak wiem. Robię sobie kopie wszystkiego. Też brałem pod uwagę, że to wina karty SD. Taką mam kartę:Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 839
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

Mi Kingston kiedyś też słabo banglał w S2400. Teraz do wszystkiego używam SanDisk extreme pro i nie miałem żadnych problemów. Może to karta, może coś innego. Nigdy nie miałem takiego komunikatu w MPC Live.
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Dzięki za info. Pomyślę o zmianie karty jeśli nie ustale innej przyczyny.
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 839
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

Daj znać co to dokładnie było, jak już będziesz wiedział.
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Użyłem do nowego projektu dwóch pluginów i kilka efektów. Wychodzi na to, że ta karta nie wyrabia. W końcu to na niej te pluginy są. Nie mam żadnych projektów zapisanych na wewnętrznej pamięci mpc. Mam tylko 4 podstawowe pluginy, które były już wgrane. Zastanawia mnie jednak fakt, że wywalił mi się niejednokrotnie projekt, który pochłaniał zaledwie 35% memory. Czyżby 170mb/s było niewystarczające? To ile powinna mieć karta SD? 300mb/s?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
999beatz
Padawan
Posty: 9
Rejestracja: 25 wrz 2023, 16:13

Elo. Kupiłem najszybszą kartę sandisck. Co prawda mniejsza pojemność ale takowa mi wystarczy. Problem zniknął.
ODPOWIEDZ