MPC-forum.eu Your Music Production Center

Jak podłączyć mpc pod interface

Pytania i opinie dotyczące MPC500.

przez topzielony » 28 maja 2017, o 01:28

Mam mpc 500 pierwszy dzien przekopałem posty ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie ewentualnie nie zrozumiałem. Mam lexicon alpha póki co mi wystarczał jak podłączyć mpc pod interface ? Chodzi mi o zgranie bitu do dawu zeby ewentualnie dograc bass bo na padach jeszcze nie łapie (chociaż widziałem juz cos tam jak ustawić pady zeby zagrać akordy bądź ustawić skale na padach do basu )
Nie wiem nic jakich kabli użyć i gdzie podpiąć mogli byście poratować jakimś linkiem do allegro co trzeba kupić ? I wogole czy warto przez budżetowy interface zrzucać bity ?
Z góry dzięki za odpowiedz
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez kazmisz » 28 maja 2017, o 06:31

Mpc 500 można podłączyć pod USB i zgrac w wavie na kompa. Instrukcja nie gryzie, prezesie

Wysłane z mojego X5pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 195
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez topzielony » 28 maja 2017, o 09:11

Wiem jak sie podłącza kablem usb. chodzi mi o interface czytałem tu na forum ze mozna nie byc bardzo stratnym jeżeli chodzi o jakość pytanie czy przy budżetówce sie to wogole opłaca czy lepiej przez usb
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez Oszuu » 28 maja 2017, o 20:59

jack 6,3 / jack 6,3 z mpctowego outa do gniazda instrumentalnego w interfejsie
Oszuu
Pad1
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2013/08/06
Lokalizacja: Świebodzice
Kontroler: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez topzielony » 29 maja 2017, o 01:08

Dziekoweczka za odpowiedz jeszcze zapytam jakim kablem ?
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez totepady » 29 maja 2017, o 12:14

najlepiej miedzianym - najlepszy stosunek przewodnictwa do ceny.
a tak poważnie to... ty tak serio ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez topzielony » 29 maja 2017, o 20:22

Nie znam się na kablach ale byłem obsiepany wybacz chciałem zapytać o rodzaj mono czy stereo jAck ? Widzę rożne warianty a ze soe nie znam to pytam
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez Oszuu » 30 maja 2017, o 10:49

Obojętnie :)
Oszuu
Pad1
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2013/08/06
Lokalizacja: Świebodzice
Kontroler: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez DirtyDrumzStudio » 30 maja 2017, o 14:38

nie ma czegos takiego jak stereo jack. To świadome [badz nie] wprowadzanie klienta w bład bo ten "stereo: jack to tak naprawdę kabel insertowy :) Tak wiec kup 2x mono jack na 2x mono jack
DirtyDrumzStudio
Admin
 
Posty: 839
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez topzielony » 30 maja 2017, o 18:32

ej ale jak kupie 2x jack na 2 x jack i wiadomo out w mpc ma L/R a instrument u mnie w interfejsie ma jedno wejscie tylko to nic nie bedzie przeszkadzac? czy jakas przejsciowke trzeba
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez kazmisz » 30 maja 2017, o 20:25

Skoro masz jeden wlot w interfejsie to może dać coś do myślenia

Wysłane z mojego X5pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
kazmisz
Pad3
 
Posty: 195
Dołączył(a): 2015/02/28
MPC: MPC Studio
DAW: MPC Software

przez topzielony » 30 maja 2017, o 22:43

Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez totepady » 31 maja 2017, o 20:06

na upartego to tym kablem możesz wpiąć się w wyjscie słuchawkowe mp i wejscia w interfejsie ale bardziej preferowany byłby kabel z dwoma jackami na obydwu końcach
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN

przez topzielony » 31 maja 2017, o 20:45

rozumiem, natomiast nadal nie wiem czy mam kupic jakas przejsciowke zeby dwa kable w jedno wejscie wpiac ;/
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez topzielony » 1 cze 2017, o 19:38

wezcie odpiszcie ;s bo kurde bylem w sklepie i gosciu mi zaproponowal lutowanie kabla sam chyba wiedzial tyle co ja albo i mniej
juz obczailem sobie wszystko od eq po trim mode i inne duperele takze juz cos tam wystukalem nie bede spamowal , tylko potrzebuje wiedziec jak to kurestwo podlaczyc

http://allegro.pl/rozdzielacz-rozgalezn ... 45005.html

bedzie gitara?
Avatar użytkownika
topzielony
Pad1
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2017/05/27

przez totepady » 2 cze 2017, o 11:23

Jaka przejściówka? Jakie dwa kable w jedno wejscie ?Popatrz na pierwszy link do kabla o który pytałeś, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM moją odpowiedź i pomyśl...
Jedną stronę wpinasz w słuchawki MP a drugą stronę (tą z tymi dwoma końcówkami) wpinasz w interfejs a dokładniej : W DWA WEJŚCIA W INTERFEJSIE.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Avatar użytkownika
totepady
Admin
 
Posty: 2035
Dołączył(a): 2013/01/23
MPC: tak
Sampler: też
Kontroler: mam
DAW: FL / ABTN


Powrót do MPC500



cron