Zgrywanie Wav.

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.
ODPOWIEDZ
Richmond187
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2019, o 23:53

Witam.
Mam mpc 1000 v2, 128 Ramu. Dlaczego mogę zgrać tylko 18 sek. Czasami 21 sek. Lub 22 sekundy? Być może temat był już poruszany, że jednak z tego co czytałem na forum, które nie znalazłem rozwiązania. Dziekuje:)
DirtyDrumzStudio
Moderator
Posty: 823
Rejestracja: 26 mar 2014, o 09:24

Może masz autoload włączony z samplami?
Richmond187
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2019, o 23:53

Możesz to bardziej rozwinąć? Ocb z tym auto load'em
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
Posty: 722
Rejestracja: 10 cze 2014, o 15:38

Może masz zawalaną pamięć
DirtyDrumzStudio
Moderator
Posty: 823
Rejestracja: 26 mar 2014, o 09:24

Richmond187 pisze:Możesz to bardziej rozwinąć? Ocb z tym auto load'em
Mozesz miec ustawione ze jak wlaczasz to ci odrazu ładuje projekt z samplami itp. Wejdz w Program i sprawdz czy nie masz sampli
Richmond187
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2019, o 23:53

Kumam. Ogólnie mam wuchte sampli na karcie. Czyli oznacza to że za każdym projektem, mam siadać z samplami tylko tymi, których używam w do bitu? Najlepiej żeby na karcie było jak najmniej? O to chodzi?
Awatar użytkownika
Tabaluga
Pad1
Posty: 26
Rejestracja: 28 cze 2016, o 22:07

Panu DirtyDrumz chodzi o to, że jak włączasz MPC to może ci się od razu ładować projekt, zapisany wcześniej.
Wejdź w pamięć RAM i zobacz ile pozostało ci wolnego miejsca.
DirtyDrumzStudio
Moderator
Posty: 823
Rejestracja: 26 mar 2014, o 09:24

Tabaluga pisze:Panu DirtyDrumz chodzi...
Na "Pana" trzeba mieć wygląd i pieniądze ;)
Richmond187
Padawan
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2019, o 23:53

Żeby załadować ostatni projekt, musze wcisnąć load i Mode. Więc nie sądzę że mam włączony auto load. Czyli najlepiej jest mieć takiego jak najmniej !@#$%^&* pamieci i pracować tylko z tymi samplami których używasz w bicie?
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
Posty: 722
Rejestracja: 10 cze 2014, o 15:38

Ile masz wolnego miejsca na beat maszynie ?
ODPOWIEDZ