Problem z zapisami

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
LocoGreen
Padawan
Posty: 3
Rejestracja: 5 wrz 2019, o 10:39

Witam,

Sprawa miewa się tak iż zgrałem sample z gramofonu, zrobiłem jakieś tam 3 sq. Wyłączyłem MPC. Po włączeniu wykasowałem 2 sq bo mi nie pasowało tam nic jednak i chciałem zacząć od nowa. Zrobiłem jedna sq i zapisałem sobie na wypadek. Później sobie zrobiłem druga. Wyłączyłem MPC obiady i te sprawy 😅 włączam ładnie no i dwie sq zrobione nie zapisały się (Te stare nie wróciły) została tylko ta nieruszana 3. Odtworzyłem z pamięci 1sq zapisałem no i sprawdzam czy działa. Zapisałem na tym samym „projekcie” i zapisałem także w dodatkowym folderze. Nie było znaczenia jednak. Nawet jak później sama perkusje zrobiłem to i tak nic nie zapisało. Magia nienawistników? Czy automatyczne prawa autorskie do vinyla? Bo ja już nie wiem o co chodzi

Zrobiłem jakiś tam nowy projekt, dodałem tam prosta perkusje i zapisałem. Działa

Mial ktoś coś takiego?
Projekty psuje ale czemu?

Kiedys miałem tak ze zrobiłem beat jak zwykle na raty i po jakimś tam czasie jak chce coś nagrać to sam z czopki zmienia się time sign. I sq brzmi „wyśmienicie”
Lysy
Padawan
Posty: 22
Rejestracja: 16 paź 2019, o 14:44

Zapisujesz jako cały projekt czy jako poszczególne elementy projektu (czyt program i sample + sekwencje)?
LocoGreen
Padawan
Posty: 3
Rejestracja: 5 wrz 2019, o 10:39

Zapisywałem i tak i tak. Ale częściej psuje się po zapisaniu jako projekt. Jak osobno to czasem wywala jakiś tam error. Z rzadka oczywiście ale i takie kwiatki u mnie występują. Poczyscilem kartę pamięci itp. I dalej się czasem to powtarza niestety. Ale ostatnio siadam robię sq i zgrywam sobie do Akai mpc touch i jakoś tam się z tym bujam
Lysy
Padawan
Posty: 22
Rejestracja: 16 paź 2019, o 14:44

!@#$%^&* sprawa
Długo używałeś MPC?
Zauważyłem że 500’tka ma tendencje do przegrzewania się po dłuższym użytkowaniu i w tedy !@#$%^&* się strasznie !@#$%^&* akcje np. ostatnio przy exportowaniu songa do seq nie słyszałem większości sekwencji
Możliwe że twój problem jest spowodowany właśnie czymś takim jak przegrzanie się MPC ale tak czy siak na twoim miejscu sprawdził bym na innej karcie pamięci sformatowanej w kompie na fat 32 bo może być problem z samą kartą
LocoGreen
Padawan
Posty: 3
Rejestracja: 5 wrz 2019, o 10:39

Będzie z 2-3 lata
Nigdy nie zwróciłem na to uwagi ale ja akurat nie dusze mpc tylko tworze w krótkich sesjach. A to stało się może po roku użytkowania. Jak robię sesje od nowa zapisuje to odpala i gra. Ale jak odpalę wprowadzę zmiany to czasem zapisze się czasem nie. Sample zapisze zawsze tylko sq

Powalone może coś faktycznie tak jak mówisz ze przegrzane. Na anglojęzycznych stronach starałem się coś wyczytać i w sumie nic. Szukałem dla sprawdzenia 1.13 softu ale nie znalazłem nigdzie wiec nie sprawdzę czy na innym zadziała lepiej
ODPOWIEDZ