pietruh wrote:A ja cisnę na kolędy pany ok 10-30 zł na godzinę dzisiaj na przykład 17,5zł mi wyszło (4h - 70 ziiiko bicz)
I jaki ZUS? Hahah
GIMB ATTACK
GIMBAZA RZONDZI
To tak na poprawę humoru tutaj heh
pietruh wrote:A ja cisnę na kolędy pany ok 10-30 zł na godzinę dzisiaj na przykład 17,5zł mi wyszło (4h - 70 ziiiko bicz)
I jaki ZUS? Hahah
GIMB ATTACK
GIMBAZA RZONDZI
To tak na poprawę humoru tutaj heh
Hahaha... Dobry Kocur!
Wiadomo
W końcu MPC2K samo się nie kupi NJE?
We can play in the graveyard
Dream about joining in
OBRcws mi w sumie obca ziemia tez dala finansowo wiecej niz ojczyzna. W Polsce marzylem o MPC, ale dopiero w UK moglem sobie pozwolic na jej zakup. Po przyjezdzie tutaj uswiadomilem sobie, ze w Polsce zarobki w wiekszosci przypadkow sa wschodnie, a wydatki zachodnie, albo i wieksze i to jest niestety bolesna prawda. Ale to jedynie wina !@#$%^&* swin u koryta. Jak sie ich nie ubije w jakims puczu, to ni !@#$%^&* nie bedzie dobrze. Ja osobiscie nigdy polityka sie nie interesowalem, ale jak jakis czas tem wpadem na Janusza Korwina-Mikke i Kongres Nowej Prawicy, to mysle, ze dopoki on nie wprowadzi swojego programu, to ja poprostu nie wroce do Polski.
OBRcws powiedz mi jeszcze, skoro mowisz ze juz 9 latek Ci tu stuka, czy naprawde w tamtych czasach bylo latwo o prace i placili duzo wiecej niz teraz?
Nie haha ale nie jest zupełnie niepodobne, niemniej strach ogarnąć moją mordę na taką grafikę - w paszporcie zdjęcie zrobione na wprost i z brodą jest porażką... wyglądam, nie przesadzając, jak arabus hahaha
bizon wrote:
OBRcws powiedz mi jeszcze, skoro mowisz ze juz 9 latek Ci tu stuka, czy naprawde w tamtych czasach bylo latwo o prace i placili duzo wiecej niz teraz?
Wg mnie było tak samo ze zdobyciem pracy i nie płacili wiecej... Płacili tyle samo ... i w tym właśnie qrwa problem, bo koszty jednak !@#$%^&* w górę a zarobki ni ch..ja
Co poradzisz... Nadal jednak ten ich niby "kryzys" mnie śmieszy - tutaj znajdziesz sobie byle jaką robotę i dasz spokojne radę... a weź w PL zarób 1800PLN i żyj z tego... :-/
Ja tylko dodam, że w naszych okolicach jadac na warszawę to sam wynajem za 2 pokoje kosztuje 1100 w porywach do 1500.. Normalnie żyć, !@#$%^&* tylko na czynsz i nie umierać..