to jeśli dalej nie działa są 2 opcje - albo kość RAM jest trefna, albo styki w konektorze w MPC - możesz delikatnie spróbować jakimś spirutysem przeczyścić i spróbować jeszcze raz czy zadziała. Jak nie to trochę problem będzie, ale raczej obstawiam winę kości. A MPC kupiłeś nowe czy przechodzone?
No to niedziałający osprzęt w środku MPC musiałby wyjechać z fabryki, co jest możliwe, ale bardziej prawdopodobne w tym wypadku, że to kość RAM nie działa. Bo sama kość była kupowana jako używana?
RAM kupiłem z tej aukcji: http://allegro.pl/nowa-pamiec-sdram-128 ... 48803.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedający deklaruje, że kości są nowe. Jednak nie wiadomo, co tam się działo w czasie przesyłki Pocztą Polską...
A druga sprawa 13 zł... Jak odeślę na wymianę, to zaraz okaże się, że jeszcze dokładam do interesu dodatkowo.
Pozdr.
Może po prostu ten RAM nie działa ze względu na jego pochodzenie i typową "chińszczyzność" No nie sposób było to przewidzieć niestety. Odsyłać nie ma sensu, szkoda kasy imo. Co najwyżej możesz machnąć typowi negatywa za gonienie badziewia i kupić coś na innej aukcji.
Możliwe. Napisałem tam maila. Jak zechcą przysłać mi nową kostkę, to przyślą i zobaczę. Jak nie, to kupię tego Samsunga z drugiej aukcji, którą widziałem.
Pozdr.
Też opcja, ale jeśli ktoś w jakimś sklepiku ma taki ram to można by od niego kupić, problem pewnie będzie ze znalezieniem takiej kości w stacjonarnym sklepie. A może i nie... sam nigdy nie miałem potrzeby takich poszukiwań.
Dobra ludzie, okazało się, że MPC którą zakupiłem ma 16mb (zapomniałem dopytać z emocji xd) No i muszę podejść do jakiegoś stacjonarnego w okolicy jak dostane MPC i zakupić ten ram. Jutro wyślę mi kurierem paczkę ten gość więc do piątku powinna być
Ale to 16mb
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Witam. Otoz szukalem dlugo po roznych anglo, niemiecko, hiszpansko jezycznych forach tego tematu. Doszukalem sie i wyczytalem jakie to pamieci moga dzialac zamist markowego Akai EXM. Wniosek: wszystkie edo simmy Kingstona z serii KT, KVR SO133 128MB. Mialem rowniez okazje wkladac do MPC500 rozne rodzaje, marki kosci ram z takiego powodu ze moje ziomy pracuja w sklepie komputerowym, gdzie masa czesci wala sie po zakamarkach zaplecza serwisowego
szamysz wrote:Witam. Otoz szukalem dlugo po roznych anglo, niemiecko, hiszpansko jezycznych forach tego tematu. Doszukalem sie i wyczytalem jakie to pamieci moga dzialac zamist markowego Akai EXM. Wniosek: wszystkie edo simmy Kingstona z serii KT, KVR SO133 128MB. Mialem rowniez okazje wkladac do MPC500 rozne rodzaje, marki kosci ram z takiego powodu ze moje ziomy pracuja w sklepie komputerowym, gdzie masa czesci wala sie po zakamarkach zaplecza serwisowego