OBRcws wrote:
W sumie to nic wielkiego zwłaszcza gdy nie masz tak statystycznych zapędów jak dzielenie każdej grupy dźwięków na osobne tracki do mixu
Qrwa.... Chodziło oczywiście o "sadystycznych". Ten słownik mnie dobija czasami
dudi wrote:Ja nie wiem dabek czy on cię dobrze zrozumie, więc podprostuję. Komp jest ci niepotrzebny do samego zrobienia bitu na samplerze. Interfejs i komputer są przydatne do zgrania gotowego bitu na kompa. O tak

To ja jeszcze bardziej podprostuje....
Generalnie jeśli chcesz robić bity to w jakiejkolwiek formie byś ich nie tworzył interfejs (karta dźwiękowa przystosowana do tego typu zadań) i jakiś przynajmniej prosty DAW raczej ci BĘDZIE potrzebny prędzej czy później... W MPC zrobisz dużo, ale wbrew temu co Dudi kocha i uporczywie w tym trwa (czyli wszystko w MPC) to jednak obróbka dalsza i ewentualne dogrywanie kolejnych linii (tracków) i dodawanie instrumentarium jest już raczej zadaniem dla kompa i DAW (Digital Audio Workstation) albo przynajmniej jest to bardziej bogata w możliwości opcja.... A żeby to miało należytą jakość, niską latencję (opóźnienia), i jakiekolwiek podłączenia do np. Mikrofonu, gitary, gramofonu, czy chociażby samej MPC to w miarę niezły interfejs jest ci niestety NIEZBĘDNY!
Zatem odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: Czy będziesz używał MPC, czy kontrolera (Studio, nie Ren) to musisz zainwestować w interfejs audio.