TUrbo SPAMownik
-
- Moderator
No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?
- Tabaluga
- Pad1
Nie czepiaj sięDirtyDrumzStudio pisze:No ale czemuś miało służyć pytanie odnośnie MPC 60? Czy tylko tak chciałes wiedzieć czy ktoś ma?
Nie no, na poważnie chciałem jakiś fajny bass Może akurat ktoś operuje jakąś gitarą basową, czy klawiszami to by coś podrzucił. A mpc 60? Oczywiście też jestem ciekaw kto posiada. Raczej chodziło mi o 12 bitową maszynę. Robi to robotę jeśli chodzi o bass?
A tak na marginesie to któryś kozak z forum?
[youtube][/youtube]
-
- Moderator
Ale coś konkretnie chciałbyś wiedzieć na temat Akai MPC 60? Same 12 bitów nie robi roboty jesli chodzi o bass ale robią robotę filtry które owe samplery posiadają np. w Akai s900/950 czy EMU EMAX sa to charakterystycznie brzmiące filtry low pass czyli filtry dolnoprzepustowe. Dlatego np Akai MPC 60 używa sie w duecie z samplerem w racku poniewaz 60-tka nie posiada żadnych filtrów efektów itp i np do odpalania filtrowanych basslineów uzywano Akai s950/900. Sam sampler nie sprawi że twoje beaty będą odrazu super. Jeśli wsadzisz gówniany sampel to ten sampel na MPC 60 dalej bedzie brzmiał jak gówno
Heh akurat Michała też znam. Ale obecnie już nie posiada MPC 60 tylko ATARI 1040ST plus cały wachlarz syntezatorów.Tabaluga pisze: [youtube]N5T90wC-Xjg[/youtube]
-
- Moderator
To "coś" o którym chodzą słuchy to swing w mpc 60/3000 który jest specyficzny oraz "pseudo" [12 bitów na wejsciu i 16 bitów na wyjsciu] 12 bitowe przetworniki Ot cała magia mpc 60Tabaluga pisze:Ale chodzą mnie słuchy, ze MPC 60 ma coś w sobie.
-
- Pad1
gdyby moja babcia (polonistka) zobaczyła jak się "wypowiadasz" (czyt. jak się wysławia dzisiejsza "muodziesz") to by dostała kolejnego udaru...lont1 pisze:nienszkie czasy nastauy kumple, kupienie sprawnej, w peuni wyposażonej mpc 1000 to mordenga
chlip hop sqqqo, 2018 ty bydlaku