MPC-forum.eu Your Music Production Center

Zgrywanie Wav.

Zadawaj pytania, pisz opinie i pomagaj innym właścicielom MPC1000.

przez Richmond187 » 14 lut 2019, o 00:24

Witam.
Mam mpc 1000 v2, 128 Ramu. Dlaczego mogę zgrać tylko 18 sek. Czasami 21 sek. Lub 22 sekundy? Być może temat był już poruszany, że jednak z tego co czytałem na forum, które nie znalazłem rozwiązania. Dziekuje:)
Richmond187
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2019/02/13

przez DirtyDrumzStudio » 17 lut 2019, o 19:10

Może masz autoload włączony z samplami?
DirtyDrumzStudio
Pad6
 
Posty: 842
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Richmond187 » 17 lut 2019, o 22:18

Możesz to bardziej rozwinąć? Ocb z tym auto load'em
Richmond187
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2019/02/13

przez MadBullBeats » 18 lut 2019, o 19:28

Może masz zawalaną pamięć
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 740
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11

przez DirtyDrumzStudio » 18 lut 2019, o 20:35

Richmond187 napisał(a):Możesz to bardziej rozwinąć? Ocb z tym auto load'em


Mozesz miec ustawione ze jak wlaczasz to ci odrazu ładuje projekt z samplami itp. Wejdz w Program i sprawdz czy nie masz sampli
DirtyDrumzStudio
Pad6
 
Posty: 842
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Richmond187 » 20 lut 2019, o 00:36

Kumam. Ogólnie mam wuchte sampli na karcie. Czyli oznacza to że za każdym projektem, mam siadać z samplami tylko tymi, których używam w do bitu? Najlepiej żeby na karcie było jak najmniej? O to chodzi?
Richmond187
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2019/02/13

przez Tabaluga » 21 lut 2019, o 13:54

Panu DirtyDrumz chodzi o to, że jak włączasz MPC to może ci się od razu ładować projekt, zapisany wcześniej.
Wejdź w pamięć RAM i zobacz ile pozostało ci wolnego miejsca.
Avatar użytkownika
Tabaluga
Pad1
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2016/06/28
Lokalizacja: Rzeszów
MPC: MPC 1000 black v2
Sampler: MPC 2000 classic
DAW: MPC 4000 white

przez DirtyDrumzStudio » 23 lut 2019, o 19:26

Tabaluga napisał(a):Panu DirtyDrumz chodzi...


Na "Pana" trzeba mieć wygląd i pieniądze ;)
DirtyDrumzStudio
Pad6
 
Posty: 842
Dołączył(a): 2014/03/26
Lokalizacja: Świdnica
MPC: 1000
Sampler: Akai S, Yamaha, EMU
DAW: Cockos Reaper 4

przez Richmond187 » 27 lut 2019, o 13:33

Żeby załadować ostatni projekt, musze wcisnąć load i Mode. Więc nie sądzę że mam włączony auto load. Czyli najlepiej jest mieć takiego jak najmniej !@#$%^&* pamieci i pracować tylko z tymi samplami których używasz w bicie?
Richmond187
Padawan
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2019/02/13

przez MadBullBeats » 28 lut 2019, o 03:27

Ile masz wolnego miejsca na beat maszynie ?
Avatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6
 
Posty: 740
Dołączył(a): 2014/06/10
Lokalizacja: UK niedaleko Worcester
MPC: 2000XL 5000
Sampler: S900
Kontroler: Mpd18 RolandA49
DAW: FL11


Powrót do MPC1000