Pytanko kwestii klawiszy i midi
- kejsu
- Pad5
Po przyjściu do domu z zakupów spotkała mnie niespodziewajka, midi nie bangla bez oddzielnego zasilania. Niestety przewód od depilary siostry nie pasuje. Pytanko proste, czy można tak to ogarnąć że mocy dostarczy usb a sygnał będzie przekazywany przez midi? Piszcie szybko mordki bo mam dziś zajawke na syntezatorek. Yo!
W moim Novation nie ma zasilania sieciowego wiec leci ono z USB i bez problemu mozna wysyłac sygnał z portów MIDI
Last edited by MTD on 19 Jun 2013, 21:03, edited 1 time in total.
- DonPadzior
- Admin
Moje MPK odłącza MIDI w momencie wpięcia w USB w ten sposób że port MIDI jest dostępny tylko z poziomu sterownika...
Po przejściu na zasilacz i odłączeniu USB wszystko bangla cudownie
Po przejściu na zasilacz i odłączeniu USB wszystko bangla cudownie
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- kejsu
- Pad5
właśnie z tym luźno, samo USB zasila tego alesisa, tylko byłem ciekaw czy można usb wykorzystać tylko i wyłącznie do zasilania żeby zrobić miejsce dla midi. Ale już !@#$%^&* z tym, nie będziemy gdybać Panowie, pokombinujeEnde wrote:Chciałem napisać o podłączeniu USB i sprawdzeniu, czy to działa, ale przyszło mi do głowy, że najpierw trzeba kupić zasilacz