Pytanko kwestii klawiszy i midi

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
kejsu
Pad5

Po przyjściu do domu z zakupów spotkała mnie niespodziewajka, midi nie bangla bez oddzielnego zasilania. Niestety przewód od depilary siostry nie pasuje. Pytanko proste, czy można tak to ogarnąć że mocy dostarczy usb a sygnał będzie przekazywany przez midi? Piszcie szybko mordki bo mam dziś zajawke na syntezatorek. Yo!
Ende
Pad10

co za klawisze masz?
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
MTD

W moim Novation nie ma zasilania sieciowego wiec leci ono z USB i bez problemu mozna wysyłac sygnał z portów MIDI
Last edited by MTD on 19 Jun 2013, 21:03, edited 1 time in total.
Ende
Pad10

Chciałem napisać o podłączeniu USB i sprawdzeniu, czy to działa, ale przyszło mi do głowy, że najpierw trzeba kupić zasilacz ;V
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
dudi
Pad16

kejsu wrote:Niestety przewód od depilary siostry nie pasuje
znając życie i tak siostra nie byłaby zadowolona, że ruszasz jej "sprzęty" i czy to na pewno depilara? ;)
DonPadzior
Admin

Moje MPK odłącza MIDI w momencie wpięcia w USB w ten sposób że port MIDI jest dostępny tylko z poziomu sterownika...
Po przejściu na zasilacz i odłączeniu USB wszystko bangla cudownie :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
kejsu
Pad5

dudi wrote:
kejsu wrote:Niestety przewód od depilary siostry nie pasuje
znając życie i tak siostra nie byłaby zadowolona, że ruszasz jej "sprzęty" i czy to na pewno depilara? ;)
chcesz pożyczyć że tak wypytujesz?
dudi
Pad16

Pokazać ci moją mordę jaka jest zarośnięta? Żaden depilator by temu nie podołał, ewentualnie bardzo by mnie skrzywdził hahaha
kejsu
Pad5

Ende wrote:Chciałem napisać o podłączeniu USB i sprawdzeniu, czy to działa, ale przyszło mi do głowy, że najpierw trzeba kupić zasilacz ;V
właśnie z tym luźno, samo USB zasila tego alesisa, tylko byłem ciekaw czy można usb wykorzystać tylko i wyłącznie do zasilania żeby zrobić miejsce dla midi. Ale już !@#$%^&* z tym, nie będziemy gdybać Panowie, pokombinuje :)
Post Reply