Podrzucam efekt jak sprawa wygląda z kaseciakiem. Nic nie odszumiałem. Generalnie miks skończył się na MPC, czyli przed wyjściem do decka. Ja w sumie jaram się tym szumikiem, troszeczkę można by go zminimalizować w cichszych partiach, bo niektórym za mocno może się rzucać na słuch, ale nie wszystko jest dla każdego
BANG!
[soundcloud]https://soundcloud.com/mixmastermusic/bx306301[/soundcloud]
zrzutka z kaseciaka
- dudi
- Pad16
Dużo dały próbki i odpowiednie obrobienie bębnów na MPC. Kaseciak jako taki aż tyle nie dodał, chociaż na pewno ma potencjał i mam jeszcze kilka patentów do obcykania. Tutaj pole manewru było ograniczone, bo zgrałem cały bit, a nie tylko perkę.
A co do nierównych kicków, to taki miałem zamiar żeby one tak sobie właśnie brzmiały niby nierówno, niby okay. Ale mówisz że przekombinowałem?
A co do nierównych kicków, to taki miałem zamiar żeby one tak sobie właśnie brzmiały niby nierówno, niby okay. Ale mówisz że przekombinowałem?
- dudi
- Pad16
Na głośniku od lapka nie brzmią te kicki najlepiej, bo właśnie puściłem ahaha ale no nie na lapku tego ma się słuchać
Dół dołem, ale u mnie na kaseciaku jest też opcja przełączenia się pomiędzy różnymi typami kaset - CrO2, normalne i metalowe - a one z kolei różnią się górą. Najwięcej zabiera normal do 16-17kHz, metalowe najwyżej łapią, ale to i tak chyba koło 18kHz się kończy.
Pietruh mordo, nie wiem jak z jakością będzie przy takim wielokrotnym zapisie (no chyba, że to nie są jakieś turbo stare i dotyrane kasetówy), taśma w końcu to nie pendrive
Dół dołem, ale u mnie na kaseciaku jest też opcja przełączenia się pomiędzy różnymi typami kaset - CrO2, normalne i metalowe - a one z kolei różnią się górą. Najwięcej zabiera normal do 16-17kHz, metalowe najwyżej łapią, ale to i tak chyba koło 18kHz się kończy.
Pietruh mordo, nie wiem jak z jakością będzie przy takim wielokrotnym zapisie (no chyba, że to nie są jakieś turbo stare i dotyrane kasetówy), taśma w końcu to nie pendrive
- dudi
- Pad16
Mówicie pany, że przesadziłem aż tak mocno z ułożeniem tego kicka? Bez kitu, mnie się ono podoba haha Już byłem znudzony "zwykłym boom bapem". Ale co do sytości to tak, przy miksie ostatecznym jeszcze trzeba będzie ją utuczyć, chociaż wtedy może nie pasować do ułożenia Coś się dziś pobawię jeszcze przy tym. Dzięki za przesłuchanie w każdym razie
- dudi
- Pad16
no właśnie, ale to może i tak ustawiać względem siatki, a nie tego co wbiłeś, czyli tak samo jak w MPC A wtedy twój swing (po wbiciu) + swing z DAWu nie sumuje się, tylko masz jakbyś klepał równiuteńko albo zwyczajnie poustawiał klocki, a soft sam to modyfikuje (co mi się wydaje najbardziej prawdopodobne)