Witam
Strasznie jaram się MPC i planuję kupić MPC 1000 ze względu na cenę, możliwości i jak już ktoś na forum pisał(nie pamiętam kto przepraszam) chcę poczuć, że MPC jest to to co mi się nie znudzi. Pytanie do ludzi, którzy już mają obcykane wszystko mianowicie nie znam tych wszystkich slandów i nie wiem od czego zacząć się uczyć. Czy możecie mi troszkę pomóc w tym? z góry dziękuję.
pozdro pozdro.
od zera do mpc
- pietruh
- Pad12
Pytanie nie do mnie skierowane bo wszystkiego nie mam obcykane ale takie mam propozycję (tylko propozycję - nie obowiązkowe punkty)
Podstawy muzyki (nuty, jak układać perkusję etc - najlepiej nauczyć się grać na jakimś instrumencie - najtaniej flet ) - to raczej każdy zna z podstawówki więc można ominąć,
Pooglądać trochę na youtubie jak klepią bity (kolejność, ułożenie, patenty itd.)
I na końcu pooglądać na yt/vimeo czy tam redtube jak wolisz...jakieś filmiki jak klepią bity na mpc 1000.
Podstawy muzyki (nuty, jak układać perkusję etc - najlepiej nauczyć się grać na jakimś instrumencie - najtaniej flet ) - to raczej każdy zna z podstawówki więc można ominąć,
Pooglądać trochę na youtubie jak klepią bity (kolejność, ułożenie, patenty itd.)
I na końcu pooglądać na yt/vimeo czy tam redtube jak wolisz...jakieś filmiki jak klepią bity na mpc 1000.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Padawan
nie mam żadnego doświadczenia troszkę na klawiszach grałem. Co do filmów na yt to karce co dziennie jednak nie wiem co oni tam wklepują. Przyznam się, że jestem kompletnie zielony ale ale zawzięty i nakręcony dlatego każda rada będzie bardzo pomocna
- dudi
- Pad16
Ciężko będzie tak bez żadnego punktu zaczepienia cokolwiek poradzić. Niby bit zrobić to nie problem - pereczka, sampelek, klawisz, takie tam haha Myślę, że możesz zacząć bawić się jakimś DAWem na początek (zanim kupisz MPC) i ogarniesz w międzyczasie podstawy - co do czego i z czym się je. Będziesz też wiedział jakie pytania nam zadać.
-
- Padawan
"stopa hat werbel stopa stopa hat werbel , mamy tempo werwe , to robimy z tego petle , potem zeszyt dlugopis jakis freestyle , nie wyszlo dzis moze wyjdzie za jakisczas" .... wiec jak kumasz stopa hat i werbel 4/4 sampel i bpm ... to mozesz zaczynac - ja tak wlasnie zaczynam ... dodaj do tego werwe i bedzie wszytko
ps. @pietruch ... sam sie zastanawiam czy mnie nie !@#$%^&* aby
ps. @pietruch ... sam sie zastanawiam czy mnie nie !@#$%^&* aby
practice makes permanent
-
- Padawan
tak fl studio na poczatku odstrasza ale po ogarnieciu jest przyjemny i godny polecenia : )
- GrubyBeats
- Pad2
Przechodziłem miesiac temu przez dylemat nowy komp + mpd 24 czy mpc 1000 z czystym sumieniem moge ci polecic żebyś na poczatek może jednak wzioł mpd ja za swoje dałem 350 zł i naprawde nie żałuje a i przy takim zestawie myszki używam minmalnie głownie do przełaczania instrumentami
https://www.facebook.com/GrubyBeatz" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://soundcloud.com/grubers" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://soundcloud.com/grubers" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- pietruh
- Pad12
mam nadzieję, że nie do MPCtki ten interfejs tylko do ni maschine. Bo po co zgrywać każdego tracka na kompa i tam wszystko robić skoro po to jest MPC? Jak chcesz tak działać to lepszy będzie kontroler.FidoNT wrote:Moje zdanie jest takie, jeżeli naprawdę chcesz się zająć robieniem muzyki to MPC1000 jest najlepszym rozwiązaniem w tej cenie (no chyba że wolisz NI machine) plus interfejs z dołączonym DAW'em.
PZDR
PS. ja zacząłem pierw na fl'u ale bez sprzętu i na karcie zintegrowanej I po miesiącu czy tam dwóch na mpc się przerzuciłem
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in